The Sun forsøkte å kjøpe støtte

Under Leveson-høringen i dag kom det fram at The Sun i 2004 ønsket å trykke enn beklagelse og skrive at HFSG aksepterte den. Dersom de godtok skulle de bygge et sportssenter og hjelpe med å få frem sannheten.

Siden september har Lord Justice Leveson ledet en høring som tar for seg kulturen og etikken i engelsk presse i England, etter avsløringer om hacking og bestikkelser fra blant andre News of the World.

Da Margaret Aspinall i dag ga bevis, skrev hun om en henvendelse fra the Sun i forbindelse med en mislykket beklagelse de ønsket å trykke i 2004. Hun skrev at en representant for the Sun ble sendt til Liverpool for å snakke med familiene om en mulig beklagelse for The Truth-forsiden de kjørte etter Hillsborough-tragedien i 1989.

- Tilbudet deres var at dersom vi tillot the Sun å skrive at vi i Hillsborough Family Support Group aksepterte the Sun sin beklagelse, så skulle de i bytte hjelpe oss på alle måter de kunne for å få frem sannheten om Hillsborough. De ville også hjelpe oss til å bygge et sportssenter for barn i Liverpool, eller hva vi måtte trenge, skrev Aspinall i følge the Guardian.

I følge Aspinall reagerte familiene med forrakt over tilbudet fra avisen, og så på det som bestikkelser. Det ble stemt i mot.

News International ønsket ikke å kommentere Aspinall sine uttalelser.