To minutters stillhet på onsdag

Onsdag blir en historisk dag. Da skal de hemmeligholdte Hillsborough-dokumentene offentliggjøres. I den forbindelse holdes det i Liverpool to minutters stillhet fra klokken 15.06 lokal tid til minne om de 96 Liverpool-supporterne som omkom i Sheffield.

Onsdag morgen vil The Independent Hillsborough Panel offentliggjøre sin rapport etter å ha gjennomgått tusenvis av tidligere hemmeligholdte dokumenter omkring tragedien på Hillsborough den 15.april 1989.

Liverpool Echo opplyser at det i den forbindelse vil bli to minutters stillhet i Liverpool by fra klokken 15.06. Klokkene i Liverpool Twon Hall, Municipal Buildings i Dale Street og Liverpool Parish Church vil da ringe 96 ganger, og det vil bli flagget på halv stang ved alle offentlige bygninger.

- Den 12.september håper vi å få sannheten om det som skjedde for 23 år siden. Vi kan ikke understreke nok hvor viktig denne dagen blir. Det vil utløse starten på en prosess som vil føre til rettferdighet for alle som ble berørt av tragedien, sier borgermester i Liverpool, Joe Anderson, til Liverpool Echo.

- Jeg ber folk om å stoppe opp i et par minutter fra klokken 15.06, på det tidspunkt mennesker mistet livet på Hillsborough, for å vise sin respekt for de avdøde og etterlatte, legger han til.

Det blir også en samling på St George's Plateau på onsdag, der folk kan samles for å støtte Hillsborough-familiene. Dette arrangementet vil starte klokken 17.00 lokal tid, og er beregnet å vare i to timer. Arrangementet avsluttes med allsang av «You'll Never Walk Alone». Lime Street og St John's Lane vil være stengt for trafikk under arrangementet.