Trekker paralleller til Klopp

Nuri Sahin ser likhetstrekk mellom Brendan Rodgers og hans tidligere manager i Borussia Dortmund, Jürgen Klopp.

Klopp tok over Dortmund i 2008, etter at de hadde kommet på 13.plass i Bundesliga. Hans offensive filosofi førte dem opp fra en posisjon som middelhavsfarer til ligavinnere. Dortmund ble henholdsvis nummer seks og fem i Klopps to første sesonger, før de vant Bundesligaen både i 2011 og 2012. Sahin håper nå at Brendan Rodgers skal klare noe lignende på Anfield.

- Det vil ta tid å få Liverpool tilbake dit de ønsker å være. Når Klopp kom til Borussia hadde vi ikke en tropp til å bli mestere. Han endret på mye, og kjørte inn sin egen filosofi. Det tok en stund før alle klarte å følge den. Han måtte beholde roen og være bestemt. På en slik ferd vil du kanskje ikke få resultater de første to eller tre ukene, men på lang sikt vil ting gå din vei om du holder deg til planen, sier Sahin til Liverpool FC Magazine.

- Klubben ga Klopp tid til å gjøre dette, og resultatet ble veldig bra. Klopp er en person som prater mye med spillerne, og jeg ser at Brendan gjør det samme. Brendan har hatt stor innflytelse på meg etter at jeg kom hit, forteller tyrkeren.

Sahin forteller også at han har stor tro på en annen spiller med tyrkiske aner fra Tyskland, Samed Yesil.

- Samed vet hvor målet står. Han kan lukte mål, og det er en kvalitet du ikke kan lære bort. Hans statistikk er spektakulær, og dersom han fortsetter å lytte vil han bli en god spiller for Liverpool, spår midtbanemannen.