Troppen i 3.kvalifiseringsrunde

Craig Bellamy, Doni, Eccleston og Suso er ikke påmeldt til oppgjørene mot FC Gomel i 3.kvalifiseringsrunde i Europa League.

Fristen for å melde på spillere på den såkalte A-listen til 3. kvalifiseringsrunde i Europa League gikk ut 27. juli kl 24.

Man kan legge merke til at Craig Bellamy, Alexander Doni, Nathan Eccleston, Suso og Jordon Ibe ikke er påmeldt. Craig Bellamy kan altså ikke være med mot FC Gomel dersom Storbritannia blir utslått av OL. Både Luis Suarez og Sebastian Coates er imidlertid aktuelle.

Jonjo Shelvey og Danny Wilson er oppført på A-listen selv om de også kvalifiserer for B-listen. Både A-listen og B-listen kan fortsatt justeres. Det er mulig å registrere én ny spiller på A-listen, mens klubber kan sette opp ubegrenset antall spillere på B-listen før hver kamp. For å være spilleberettiget til første kamp må endringene gjøres innen 1. august klokken 24.00.

Så det er fullt mulig å tilføye Suso i etterkant, og også anledning til å flytte Shelvey og Wilson over på B-listen for å frigjøre plasser på A-listen. Jordon Ibe kan for eksempel kun føres opp på A-listen siden han ennå ikke har vært i klubben i to år.

A-listen kan maksimalt ha 25 spillere, der åtte plasser er satt av til hjemmeavlede spillere. Det kan ikke være flere enn 17 spillere som ikke er hjemmeavlede. UEFA deler hjemmeavlede spillere inn i to kategorier - klubbtrente og nasjonstrente. Minst fire av de åtte plassene for hjemmeavlede spillere er avsatt til klubbtrente spillere.

En klubbtrent spiller er en spiller som uavhengig av alder og nasjonalitet har vært tilknyttet sin nåværende klubb i en periode på tre hele sesonger eller 36 måneder før vedkommende fylte 21 år. Tilsvarende er en nasjonstrent spiller en spiller som uavhengig av alder og nasjonalitet har vært tilknyttet en eller flere klubber tilknyttet samme nasjonale forbundet som sin nåværende klubb i en periode på tre hele sesonger eller 36 måneder før vedkommende fylte 21 år.

På B-listen kan hver klubb melde på et ubegrenset antall spillere under 21 år (født etter 1.1.1991) inntil 24 timer før hver kamp. En spiller under 21 år må ha vært i klubben i minst to år for å kvalifisere for B-listen.

Liverpools påmeldte tropp til 3.kvalifiseringsrunde

Keepere
Gulácsi
Jones
Reina
Ward
*Belford
*Stephens

Forsvarsspillere
Agger
Carragher
Coates
Enrique
Johnson
Kelly
McLaughlin
Skrtel
Wilson
*Flanagan
*Robinson
*Sama
*Smith
*Sokolik
*Wisdom

Midtbanespillere
Adam
Aquilani
Cole
Downing
Gerrard
Henderson
Lucas
Shelvey
Spearing
*Adorjan
*Coady
*Dunn
*Lussey
*Roddan

Angripere
Borini
Carroll
Suárez
*Morgan
*Ngoo
*Pacheco
*Sterling
 

 

*= B-liste