U21 klar for Elitegruppen

Liverpool U21 er kvalifisert for spill i Elitegruppen til våren. Den avdelingen vil bestå av de åtte beste juniorlagene i England.

Reservelagsserien ble omgjort til en U21-liga foran inneværende sesong. Høstserien er en kvalifisering til vårserien. Gårsdagens uavgjort mellom Crystal Palace og Wolverhampton sikret Liverpool en plass blant de to beste lagene i Gruppe 3 (National Group 3), og det betyr at Rodolfo Borrells mannskap skal møte de beste lagene fra de to andre gruppene til våren.

Liverpool trenger kun ett poeng fra de gjenstående tre kampene for å vinne sin gruppe, og er det eneste ubeseirede U21-laget denne sesongen. De har blant annet beseiret Chelsea 4-1 borte og knust Wolverhampton 5-1 på Molineux.  De helrøde har nettet 25 mål og sluppet inn 10 på ni kamper.

Raheem Sterling, Andre Wisdom og Suso har tatt steget opp til førstelaget denne sesongen. Rodolfo Borrell har derfor vært nødt til å endre en del på laget, men Conor Coady, Adam Morgan og Michael Ngoo har vært toneangivende. Liverpool møter Middlesbrough på The Academy i Kirkby på fredag. Avspark er klokken 15.00 skandinavisk tid. Oppgjøret vises direkte på LFC TV og LFC TV Online.

U21-ligaen består av tre nasjonale grupper. Gruppe 1 inneholder 8 lag, mens gruppe 2 og 3 har 7 lag hver. De tre beste lagene i gruppe 1 og de to beste lagene fra gruppe 2 og 3 pluss den beste treeren fra gruppe 2 og 3 skal utgjøre vårens Elitegruppe (Elite Group Stage).

De to øvrige gruppene på våren (Qualification Group Tier 1 og Qualification Tier 2) settes også opp etter lagenes plassering på høsten. Qualification Group Tier 1 består den den dårligste treeren fra gruppe 2 og 3 pluss lagene plassert på 4. og 5. plass i de tre gruppene. I Qualification Group Tier 2 havner lagene på 6. og 7. plass i de tre gruppene samt nr. 8 i gruppe 1.

Ved sesongslutt spilles play-off. De tre beste lagene fra Elitegruppen og vinnerlagene fra de to øvrige gruppene deltar (se under).