Uinteressert i byttehandel

Michael Laudrup er ikke interessert i å få noen spillere imot for å gi slipp på Joe Allen. Mener midtbanespilleren er verdt £20 millioner, men alt er opp til 22-åringen selv.

Liverpool skal allerede ha lagt inn et bud på £12,5 millioner, med et tilbud om en spiller på lån motsatt vei for Joe Allen. Swansea-manager Michael Laudrup er lite interessert i å selge sin beste spiller, og vil ikke en gang vurdere et bud under £15 millionersklausulen i spillerens kontrakt, melder Wales Online. Laudrup og Allen skal diskutere fremtiden denne uken.

- Joe er verdt mye penger, fordi han er en god spiller som har bevist at han kan spille på det høyeste nivået. Manageren (Rodgers) kjenner ham, og vet at dersom han ønsker å forandre måten Liverpool spiller på, vil han trenge en spiller på midtbanen som Joe Allen, sier Laudrup.

- Men han vet også at han vil være veldig, veldig dyr. Vi har sett dem kjøpe noen midtbanespillere for store penger de siste årene, og med all respekt, er Joe på et nivå over disse. Etter min mening - om en av dem er verdt £17 millioner, så er Joe verdt mer. Kanskje over £20 millioner. Jeg prater som en fotballmann, og ikke en styreformann, men dersom styreformannen ber om min mening vil jeg fortelle han det samme.

Et bud på £15 millioner vil utløse en klausul i 22-åringens kontrakt, og Swansea kan ikke gjøre annet enn å akseptere. Så langt har ikke Liverpool vært villig til å strekke seg så langt, men skal ha tilbudt den walisiske klubben å låne Jonjo Shelvey for den kommende sesongen. Det er ikke Laudrup interessert i.

- Vi har gode spillere, og de har gode spillere - men jeg kan ikke se en spiller utenfor førsteelleveren til Liverpool være i vår førsteellever.

Allen og Laudrup møttes for første gang igår. Midtbanespilleren har vært opptatt med spill for Storbritannia i OL. På onsdag vil han være tilbake i trening for første gang.

- Frem til nå har alt vært i avisene. Det er mye viktigere å se hva han ønsker, og hva han har å si til alt. Det er viktig for klubben og spilleren å finne ut hva han ønsker, slik at vi alle vet hvordan situasjonen er før sesongen starter. Dersom han ønsker å bli, så blir han. Om han vil forlate oss må vi se på det. Det er best for alle at vi vet, for ellers vil det gå til overgangsvinduets siste dag.

- Spillerens avgjørelse er veldig viktig. Jeg kan ikke se for meg at klubben vil si "Joe, vil har fått et utrolig tilbud, og du er nødt til å gå". Mange klubber selger fordi det er mye penger, og du kan kjøpe en spiller av samme kvalitet for mye mindre, men det tror jeg ikke er tilfelle her. Han er en lokal spiller og viktig for oss, så hans avgjørelse er nøkkelen for alt.