Van Gaal som ny sportsdirektør?

Liverpool FC skal vurdere Louis van Gaal til en rolle som sportsdirektør. Nederlenderen selv skal være interessert i jobben.

Etter at Damien Comolli fikk sparken som Director of Football ble Louis van Gaal linket som hans arvtaker i samme jobb. I ettertid har det kommet frem at eierne vil endre på lederstrukturen i klubben. De skal nå ønske seg en sportsdirektør, og den 60 år gamle nederlenderen står på deres liste i følge Andy Hunter i Guardian.

Van Gaal har vunnet ligatitler med Ajax, Barcelona, AZ Alkmaar og Bayern München, i tillegg til Champions League med Ajax i 1995 og var tapende finalist i samme turnering med Bayern så sent som i 2010. Hunter skriver at nederlenderen er interessert i jobben, og eierne føler at hans hans erfaring vil passe godt sammen med en ung manager, som de i følge rapportene skal ønske seg.

Den planen skal ha ledet til at man forsøkte seg på Jürgen Klopp og Frank de Boer, men begge sa nei til å møte til intervju.

Andre Villas-Boas og Roberto Martínez er fremdeles favorittene når det kommer til managerjobben, og den utvalgte må akseptere å jobbe sammen med van Gaal.