Vil ikke vike fra sine prinsipper

Liverpool vil i morgen møte ligaens mest direkte lag i Stoke, men Brendan Rodgers sier at han ikke vil vike fra sin filosofi å spille fotball på selv de røde har sluppet inn mange billige baklengsmål.

Måten Liverpool og Stoke spiller på er kanskje den største kontrasten i Premier League i dag, hvor de helrøde ønsker mange pasninger langs bakken mens motstanderen gjerne slår eller kaster ballen langt.

- Jeg har stor respekt for Tony og synes han har gjort en glimrende jobb i Stoke, forklarer Rodgers til The Times om søndagens motstander. – Min utvikling som trener har ledet meg på en annen sti og jeg vil kjempe for denne måten å spille på, men jeg er ingen snobb når det er snakk om andre typer fotball.

- Min måte er ikke alltid den rette måten, men det er den måten jeg ønsker å gjøre det på.

Liverpool og Rodgers er under press til å få sesongens første ligaseier på Anfield, etter en sesonginnledning hvor man spesielt har sluppet inn mange baklengsmål etter personlige feil. Rutinerte spillere som Skrtel, Reina, Enrique, Johnson og Gerrard har gjort feil som har ført til scoringer i mot.

- Det er så viktige å holde buret rent og vi har gitt bort billige mål, erkjenner Brendan Rodgers. – Mot Norwich, da scoret vi fem mens de hadde tre skudd og nettet på to av dem. Å begrense et lag til tre skudd i Premier League er utmerket, men å slippe inn på to av tre er veldig skuffende for å si det mildt.

- Mot Udinese var det på samme måten. Det dreier seg om enkle ting. Det første baklengsmålet, da ga vi bort ballen og fulgte ikke løp inn i straffefeltet. På det andre gjorde vi en felling og forsvarte oss ikke bra nok på frisparket. Ved mål nummer tre, da ga vi bort ballen og hadde sjansen til å løpe opp ballfører men gjorde det ikke. Det var et glimrende skudd, men angrepet skulle vært stoppet før det.

- Dette viser at vi har en del å jobbe med. Det er ingen hurtige løsninger. Det kan bare bli stoppet ved hardt arbeid på treningsfeltet.