Vil tangere Liddell

Dersom Steven Gerrard scorer i Premier League kommende sesong vil han tangere Billy Liddells klubbrekord med ligascoringer i 14 sesonger på rad.

Scoringen kan komme allerede på The Hawthorns i morgen. Liverpool har vunnet 24 ligakamper borte mot West Bromwich. Vertene står bokført med 20 seire, mens 16 kamper har endt uavgjort.

Sist lagene møttes var det Kenny Dalglish og Roy Hodgson som var managere for hvert sitt mannskap. Albion vant 1-0 på Anfield i april, etter at Peter Odemwingie ble matchvinner i det 75.minutt. Tidligere i sesongen vant de røde 2-0 på The Hawthorns, etter scoringer av Charlie Adam (straffe) og Andy Carroll.

Liverpool har vunnet ni av sine ti siste kamper på The Hawthorns, og har en målforskjell på 28-4 på disse kampene. 25 av scoringene har kommet på de åtte siste kampene.

Lagene har møtt hverandre 12 ganger i Premier League, og Liverpool har vunnet 10 og tapt to av disse oppgjørene. Liverpool har ikke sluppet inn mål i de kampene de har vunnet. Tapet i april var første gang Liverpool ikke har klart å score mot WBA i Premier League.

Liverpool har tapt bare to av sine siste 17 kamper på The Hawthorns. Sist lagene spilte målløst i Midlands var i november 1968.

Liverpools største seier på The Hawthorns lyder på 6-0 og stammer fra april 2003.

Bare en gang på de 17 siste kampene på The Hawthorns har de røde gått av banen uten å score. Det skjedde i februar 1981.

Morgendagens bortekamp i serieåpningen er tolvte gang på 17 sesonger at Liverpool åpner ligaen med bortekamp. I fjor spilte man uavgjort 1-1 mot Sunderland hjemme på Anfield i serieåpningen. Luis Suarez misbrukte et straffespark.

Liverpool har kun tapt fire av sine 36 siste åpningskamper. Siste tap var mot Tottenham i 2009. Siste seier kom mot Sunderland i 2008. Fernando Torres ble matchvinner.

På sine 20 serieåpninger i Premier League står Liverpool bokført med 10 seire, 7 uavgjorte og 3 tap.

Jordan Henderson kan komme til å spille sin 50.kamp for Liverpool i morgen. Andy Carroll har gjort tre mål på sine tre siste kamper på The Hawthorns.

Brendan Rodgers ledet Swansea til seier over West Bromwich i begge de innbyrdes ligaoppgjørene i fjor.

Liverpool har møtt WBA i ligaåpningen to ganger tidligere. I 1923 vant vertene 2-0 på The Hawthorns, mens Liverpool vant med samme siffer på Anfield i 1982. Liverpool var regjerende mestere begge ganger.

WBA har sjansen til å vinne to ligakamper på rad mot Liverpool for første gang siden april 1967.

Sist morgendagens dommer, Phil Dowd, dømte Liverpool var i FA-cupfinalen mot Chelsea i fjor.

Kilde: Liverpoolfc.com