Wisdom får sin andre kamp

Andre Wisdom debuerte med brask og bram for Liverpool mot Young Boys i forrige uke. I kveld får han sin andre kamp for de røde, i ligacupkampen mot West Bromwich.

Forsvarsspiller Wisdom debuterte med scoring i Sveits på torsdag, og håper nå på like stor suksess på The Hawthorns i kveld.

- Det er selvsagt godt å være med i troppen. Det var en opplevelse å reise til Europa League-kampen i Sveits sammen med laget. Og det ble enda bedre når jeg fikk starte kampen og debutere for Liverpool, sier den unge forsvarsspilleren til Liverpoolfc.com.

Om scoringen sin mot Young Boys har Wisdom følgende å si:

- Det var en flott ball fra Nuri, og jeg angrep bare ballen. Jeg hang lenge i lufta, og avslutningen ble ganske god. Det var flott for meg, min familie og mine venner, og jeg syntes det var veldig moro.

- Jeg fikk en rekke meldinger på telefonen etter kampen. Alle var glade på mine vegne, og glade for at laget vant. Dersom jeg hadde scoret men vi hadde tapt, ville det ha tatt noe av glansen bort fra scoringen. Derfor er jeg glad vi vant til slutt.

Wisdom innrømmer at debuten var en tøffere opplevelse enn han hadde trodd på forhånd.

- Det ble en bratt læringskurve for meg. Vi ledet 2-1 ved pause, og Young Boys slo tilbake og fikk to raske mål. At vi kom tilbake etter å ha ligget under beviser bare hvilken karakterstyrke vi har.

- Det er stor forskjell på førstelagsfotball og reservelagsfotball. I en førstelagskamp må du være mye mer på hugget. En må sette sjansene man får på førstelaget. En feil resulterer i et baklengsmål. Du må være mye mer fokusert, og følge med på hva som skjer i kampen hele tiden.

Wisdom sier at det hjelper å ha en kar som Jamie Carragher på banen til å rettlede seg.

- Med spillere som Jamie Carragher ved din side, kan han lede deg gjennom kampen og hjelpe deg på mange ulike måter. Det var flott. Før kampen sa han at jeg bare skulle være meg selv, for jeg ville ikke vært der om jeg ikke var meg selv. Det er godt å vite at du ikke trenger å gjøre noe annet enn du vanligvis gjør når du går til en kamp. I løpet av kampen hjalp han meg hele tiden. Han fortalte meg hvor jeg skulle være, og poengterte hvordan jeg skulle markere. Hovedbudskapet var at jeg skulle gå på banen og ha det morsomt. Når du trives ute på banen, spiller du bedre.

- Det er flott å komme til Melwood hver morgen og se karer som Steven Gerrard og Jamie Carragher, som er folk du har sett opp til siden du var en liten gutt som så Match of the Day på soverommet når du egentlig skulle ha sovet.

- Manageren er god. Han snakker med oss jevnlig, hjelper oss og forteller oss hva vi må bli bedre på. Han forteller oss også hva vi er gode på, noe som alltid hjelper på selvtilliten. Det er en fin erfaring å ta med seg videre.

- Det er mye jeg må forbedre, men jeg er fortsatt ung og lærer. Det er viktig å lære av de rutinerte spillerne, slike som Jamie Carragher, Glen Johnson og Martin Kelly, ikke minst siden de spiller i mine posisjoner i forsvarsrekka, enten som høyreback eller midtstopper. Det er viktig å lære av disse spillerne, ta fatt på jobben med entusiasme hver dag, ha gode holdninger og forsøke å få fremgang.

- Manageren har gitt flere unge spillere sjansen allerede, som for eksempel Raheem. Han har tatt vare på sjansen sin på flott vis, og jeg er stolt av ham, fortsetter Wisdom.

- Suso debuterte også i forrige uke, og så har vi unge spillere som Jack Robinson, Adam Morgan og Jon Flanagan. Det er mange unge spillere som har funnet seg til rette på Melwood. Når vi får sjansen på laget, gjelder det å gripe den med begge hender.

- Det er mange som står i kø for å ta steget opp. Raheem er en god spiller. Suso er en god spiller. De er fortsatt unge og forhaster seg ikke. Det er mye mer i vente fra disse to. De er store spillere som manageren vil lede på riktig vei.

- Dessverre har flere av våre spillere blitt skadet, for eksempel Martin Kelly. Jeg ønsker ham god bedring. Men det gir utvilsomt en mulighet for meg til å komme med i troppen, og få sitte på benken eller spille fra start. Dersom jeg får sjansen vil jeg forsøke å ta vare på den og gjøre mitt beste for Liverpool.

- Selv om manageren hadde satt meg i mål ville jeg ha forsøkt å redde skuddene som kommer. Jeg er bare glad for å spille fotball, og spesielt for reservelaget og førstelaget. Alle gutter drømmer om å trekke Liverpool-trøya over hodet og gi alt for klubben.