- Alle liker Kolo Toure

Rob Dawson fra Manchester Evening News sier at Kolo Toure er en spiller som har mistet noe av hurtigheten, men greier seg bra gjennom rutine og å lese spillet godt og som er meget populær i garderoben.

Dette er noe av hva Rob Dawson svarte da han fikk spørsmål om Kolo Toure, som han har fulgt nøye som journalist i Manchester Evening News, i en webchat i regi Liverpool Echo:

- Kolo Toure bringer mye erfaring fra Premier League etter å ha spilt der i over ti år for Arsenal og City. Han har også vært kaptein for Arsenal og City, slik at han er en god leder. Det er lett å dra en sammenligning med Jamie Carragher.

- Han har mistet en meter fart, men er god til å posisjonere seg og også god i luften.

- Han har vært misfornøyd med lite spilletid i City under Mancini og det synes klart at han føler han kan få sjansen til være mer på banen for et Liverpool som er i utvikling. Det vil bli satt et spørsmålstegn ved hans alder på 32 år, men da Vincent Kompany var skadet under siste halvdel av siste sesong gjorde han det veldig bra.

- Angående manglende fart i forhold til den spilleren han var for noen år siden, har Kolo måttet tilvenne sitt spill. Han pleier ikke å føre ballen fremover på midtbanen slik han pleide å gjøre, og du forventer ikke å se at han slår en pasning på 40-50 meter. Han er en intelligent fotballspiller som er på rett plass, til rett tid og som er en forsvarer uten noen store fakter. Ingen vil få noen lett kamp mot ham.

- Han har av og til spilt høyreback, men har trolig ikke løpsstyrke til det lenger. Han har spilt som en av tre bak og gjort det bra.

- Kolo er en genuint hyggelig kar og aldri hatt noen problemer med pressen, det må i så fall være at han heller snakker litt for mye av og til. De andre spillerne i City sier han liker en fleip og en latter, og at alle liker ham.

- Jeg føler at han vil være en bra mann til å lede de unge spillerne i Liverpool. Ved siden at han er en trivelig fyr som liker å være del av en tropp, er han en som de vil se opp til. Han har vært med på det meste, som å vinne Premier League, FA-Cup, deltatt i VM-sluttspill og spilt i Champions League finale.

- Ved slutten av neste sesong tror jeg Liverpools supportere vil mene han var et av sommerens beste kjøp. Han er ikke en som vil gjøre at fansen åpner champagnen, men han koster ikke noe, han er ikke mer enn 32 år og han har vunnet trofeer.