- Ballen ligger hos Liverpool

Jamie Carragher mener Liverpool bør beholde Luis Suarez fordi spissen så sent som i fjor skrev ny kontrakt med de røde. Situasjonen er litt annerledes enn da Fernando Torres forlot klubben.

Luis Suarez har flørtet med en overgang til Real Madrid i flere uker, men den spanske hovedstadsklubben har ennå ikke besvart invitasjonen med et bud på spissen. Jamie Carragher mener Liverpool ikke bør gjenta situasjonen med Fernando Torres. Angriperen ønsket å forlate klubben allerede under Hicks og Gillett, men ble tvunget til å fortsette i ytterligere 18 måneder, før Chelsea betalte £50M i januar 2011.

- Han (Suarez) spiller i Confederations Cup akkurat nå, og han har kommet med noen naive uttalelser som ikke har blitt tatt godt i mot i England. Han er imidlertid en av verdens beste spillere, og hvis Real Madrid vil ha ham, så er han selvsagt interessert, uttaler Jamie Carragher ifølge Liverpool Echo.

- Det er ikke lett for en hvilken som helst klubb å beholde en spiller når Real Madrid viser interesse. Se på Cristiano Ronaldo som dro fra United selv om de nettopp hadde spilt finale i Champions League.

- Det store problemet er å beholde en spiller som ønsker seg bort. Vi hadde det problemet med Torres. Det var ikke riktig å beholde ham så lenge. Tilfelle med Luis Suarez er litt annerledes.

- Suarez skrev under på en langtidskontrakt for mindre enn et år siden, og jeg tror Liverpool må vise besluttsomhet og ikke la Suarez diktere betingelsene. Selvfølgelig er det klubber som er interessert i ham, det er naivt å tro noe annet når det kommer til en verdensklassespiller som ham.

- Men samtidig bør man vite at Real Madrid er med i dette spillet, og mer eller mindre presser spilleren og hans agent til å komme med visse uttalelser. Det eneste Luis har sagt så langt er at hvis Real Madrid er interessert, så er han også interessert.

- Men hvis Liverpool virkelig ønsker å beholde ham, kan de gjøre det fordi han er under en langtidskontrakt. I motsetning til med Torres er jeg overbevist om at Suarez vil fortsette å gi alt for klubben. Torres viste i ganske lang tid at han ikke ønsket å være hos oss. Luis har imidlertid en helt annen mentalitet, og jeg vet det etter å ha sett ham på trening og i kamper. Han gir alltid 100 prosent.

- Denne overgangen er ikke i Luis Suarez' hender, slik mange synes å tro, men i Liverpools. Hvis de får et akseptabelt bud, vil de vurdere det. Men Suarez er en spiller som Liverpool håper å bygge et lag rundt de kommende årene. Hvis han vil dra til Madrid, betyr det ikke at Liverpool må gå med på det. Han er under langtidskontrakt, slik at hele denne historien handler mer om hva klubben ønsker enn hva Suarez vil.