- Bill Shankly en inspirasjon

I morgen vil det være 100 år siden Bill Shankly ble født. Anfield vil i forkant av kampen mot Man Utd hylle skaperen av det moderne LFC, og Brendan Rodgers sier at skotten er en inspirasjon.

Bill Shankly løftet en klubb i 2.divisjon, og med et stadion og et treningsanlegg i dårlig forfatning, til å bli en av de beste i Europa gjennom de 15 årene han var manager på Anfield. Hans ånd lever videre i Liverpool Football Club. Dagens manager Brendan Rodgers ser ikke på den suksessen som skotten skapte som en byrde i hans arbeid med å prøve å bringe klubben tilbake til toppen, men heller en spore og inspirasjon.

- Hver dag går jeg forbi bronsebysten av Bill Shankly da jeg kommer på jobb på Melwood, forteller Rodgers til Liverpool Echo.

- Hva han oppnådde og hva han gjorde er rundt deg hver dag i ditt liv i denne klubben. Legenden lever videre her. Å komme hit som manager gjorde at jeg forstod hvilken enorm påvirkning han hadde.

- Bill Shankly var en kolossal leder her. Det var han som satte standarden for denne klubben.

- Han kom til klubben da de var i 2.divisjon og han løftet den opp fra å være i knestående. Han gjorde forandringer og vist stort lederskap. Han brukte også penger og brøt flere ganger klubbens transferrekord for å sørge for at Liverpool fikk de beste spillerne.

- Han var her i 15 år, bygde to store lag, sørget for at Liverpool rykket opp, vant titler i 1.divisjon, vant FA-Cupen og også klubbens første trofé i Europa.

- Mange av de verdier og den etikk som er i det moderne Liverpool ble skapt på den tiden. Det er «the Liverpool Way».

- Klubben Liverpool er kjent verden over for i virkeligheten å ha blitt startet av ham. Han er en absolutt inspirasjon og den historien han skapte er en av årsakene til at jeg kom hit, Arven etter ham er fortsatt sterk.

- Bill Shankly fikk Liverpool til å spille med en stil og karisma som vi prøver å komme tilbake til. Vi ønsker å komme tilbake til de dagene med stor suksess. Det vil ikke bli lett, men som manager er det for meg et stort privilegium å ta den utfordringen.

Før dagens kamp mot Manchester United vil det være et minutts applaus til ære for Bill Shankly, og det vil være en mosaikk på The Kop.