- Ble straffet for tilfredshet

Steven Gerrard mener Liverpool ble straffet for at de var tilfreds med 2-0 ledelsen mot Notts County, og sier at hele laget dermed har skyld i skaden på Kolo Touré. Ser frem mot helgens kamp.

Liverpool hadde en 2-0 ledelse, hadde haugevis med sjanser og blant annet satt ballen i stolpen flere ganger. Da det så ut til at laget hadde full kontroll slo Notts County tilbake to ganger, og Steven Gerrard sier det ikke var optimalt med tanke på søndagens oppgjør mot Manchester United.

- Det var en nedtur at vi måtte spille ekstraomganger. Vi endte opp med å spille 120 minutter, og flere spillere som trolig skal starte på søndag har spilt for mye fotball. Planen var at vi bare skulle vinne kampen og hvile noen spillere til søndag, sier Gerrard til Guardian.

 

- Det eneste positive er at det er i starten av sesongen, så alle bør være friske, så jeg håper det ikke blir et alt for stort problem - men skaden til Kolo Touré kom i ekstraomgangene. Han ville ikke skadet seg i ordinær spilletid, så skaden kan vi skylde oss selv, og det er vårt ansvar. 

 

- Søndag er en massiv kamp. Kolo har startet sesongen veldig bra, og vil være skuffet dersom han ikke blir spilleklar, men det ser ikke bra ut. Han forlot stadion på krykker.

 

Steven Gerrard sier at Liverpool slappet av med ledelsen.

 

- Kampen ble for enkel. Når du har mange uerfarne spillere i laget så kan du ofte ta foten av pedalen og bli straffet, og det var akkurat det som skjedde. Vi hadde full kontroll, og det så ut til at vi kunne vinne med tre, fire eller fem mål, men når du har mange unggutter i laget som kanskje ikke vet hvordan du bare får en kamp til gå, kan du gjøre det vanskelig for deg selv, og det gjorde vi.

 

Kapteinen håper at sommerens forandringer vil hjelpe å tette luken mellom Manchester United og Liverpool.

 

- Det er noe vi har forsøkt å gjøre lenge - ikke bare med forandringene i sommer. Luken mellom oss, Manchester United, Chelsea og Manchester City har lenge vært for stor. Hvert år har vi forsøkt å tette luken, så denne sommeren har ikke annerledes sånn sett, men det føles litt annerledes i år. 

 

- Lagånden er veldig god, og det er tro innad i troppen. Forandringene manageren har gjort i sommer er positive, og forhåpentligvis kommer det et par spillere til inn porten. Vi fikk ikke de resultatene vi fortjente i de store kampene i fjor. Vi må legge inn samme innsats for å forbedre det denne sesongen, men lære oss å snu uavgjorte kamper til seire. For meg er kampene mot United og Everton de to største i sesongen.