- Byrden fra Hicks og Gillett påvirker LFC

Tidligere daglig leder Rick Parry sier at problemene under de foregående eierne bidro til at LFC falt utenfor CL og i en posisjon det nå er vanskelig å komme ut av.

Tom Hicks og George Gillett kjøpte Liverpool FC i februar 2007 for £220. Tre år senere betalte FSG ledet av John W. Henry £300M for å overta klubben, som da hadde en gjeld på £237M.

Daglig leder Rick Parry var sentral da eier og formann David Moores solgte til Hicks og Gillett, og hadde tidlig et anstrengt forhold til amerikanerne som fikk ham fjernet i 2009.

- Perioden med ustabilitet startet da vi falt ut av Champions League, forklarte Parry i dag til BBC Radio Merseyside. – Når du ikke lenger er med der da mister du en stabil inntektsstrøm. Det blir da til en tung motbakke å klatre over.

- Gjelden ble aldri påført klubben da David Moores og jeg blokkerte det, svarer Rick Parry på spørsmål om salget til Hicks og Gillett.

- Den var hos selskapet til eierne, men det er klart at de behøvde penger fra klubben til å betale rentene slik at det ble til en byrde.

- Vår klare oppfatning var at dette skulle være en kortvarig gjeld mens de fikk reorganisert sine egne finanser. I deres tilbud stod det at ingen gjeld ville bli påført klubben, eller at klubben måtte ta de kostnadene, men det forandret seg utvilsomt. Det var noe vi verken var komfortable eller glade over.

- Deres posisjon var at verden nettopp hadde blitt rammet av en finanskrise og det var noe de ikke hadde planlagt, men det var omstendigheter vi alle stod overfor og måtte håndtere å komme oss videre fra.

- Det var kanskje den beste muligheten vi hadde til å vinne Premier League og det var tidspunktet hvor vi skulle ha satt inn støtet. Men noen flere justeringer i spillertroppen, hvem vet hva som kunne ha skjedd de nærmeste par årene, kommenterer Parry etter at Liverpool endte på 2.plass i Premier League i 2009.

- I etterpåklokskapens navn er det millioner av ting du kan ønske å ha gjort annerledes. Vi ønsker alle med lidenskap at de aldri hadde eid klubben.