- Coutinho er en klassespiller

Tidligere manager Roy Evans mener at Coutinho og Sturridge er de beste spillerne som er blitt hentet til Anfield på en stund, da han vurderte seieren mot Fulham sammen med John Aldridge.

      Roy Evans (RE) og John Aldridge (JA) kom med sine vurderinger etter 3-1 seieren mot Fulham på LFC TV.

RE: - Ved slutten av sesongen, i en kamp som ikke betydde så mye for noen av lagene, forventet du kanskje at det ville bli litt labert. Fulham ga også inntrykk av at de ikke var veldig opptatt av å vinne, men etter hvert begynte Liverpool å få flyt i sitt spill og spilte en del virkelig bra fotball.

RE: - Jeg synes det var en fin variasjon i spillet til Liverpool. Jeg har tidligere gitt inntrykk av at en kan overdrive pasningsspillet, men i dag kom for eksempel utligningsmålet etter en lang pasning fram mot Sturridge. Nå hadde spissen fortsatt mye å gjøre, men for meg er det bra at en varierer slik.

JA: - Pasningsspillet til Coutinho er sensasjonelt, det er det virkelig. Han liker å slå en tidlig pasning, han er aldri redd for å prøve en vanskelig pasning og han er et fenomenalt blikk for spillet.

RE: - Det er ikke bare det at han ser åpningene, men han vet når han skal spille ballen og hvor han skal spille ballen. Gutten er en klassespiller. Folk undrer på om han er fysisk sterk nok, men når du har de evnene han har spiller det i grunn ingen rolle.

JA: - Han hadde også et samarbeid med Suarez, men Coutinho spilte da ute på venstresiden og jeg mener han er best sentralt bak en spiss. Han kan spille både ute til venstre og til høyre, og det er bra at en har flere strenger å spille på, men for meg passer han best i midten.

JA: - Det var en imponerende borteseier mot Fulham, som burde ha vært større, og som kom uten at Suarez og Steven Gerrard var tilgjengelige.

RE: - Det som jeg synes er spesielt hyggelig å registrere er at vi har blitt bedre spillemessig utover i denne sesongen. Vi ligner nå mer på et lag som har satt seg og er mer effektive, selv om vi også denne kampen brente for mange sjanser. Vi slapp også igjen inn et billig baklengsmål, men totalt sett tror jeg fansen nå kan se fremgang.

JA: - Rodgers har eksperimentert litt mer med sine formasjoner i det siste, hvor han nå hadde tre spillere bak og han også har prøvd Coutinho bak enten en av Suarez eller Sturridge eller begge to, og han er en så kreativ spiller at han alltid vil skape sjanser.

RE: - Glem heller ikke den rollen som Daniel Sturridge spilte i kampen mot Fulham. En ting er tre mål og gode avslutninger, men han er også fantastisk til å bevege seg slik at han kommer til disse sjansene. Han har hatt noen småskader etter at han kom hit, men hvis han kan holde seg frisk under hele neste sesongen vil han være et virkelig pluss.

JA: - Han har scoret 11 mål på 15 kamper siden han kom, noe som er fenomenalt. Det var spørsmålstegn knyttet til han, men han har nå vist manageren hva han kan og også håndtert det presset som vil være på ham ved å komme inn og erstatte en suspendert Luis Suarez.

RE: - En kan spørre om det er plass til både Suarez, Sturridge og Coutinho på laget, men som manager ville jeg ikke ha sett på det som noe problem. Du kan ikke ha for mange gode spillere, og måten man nå spiller på er så fleksibelt at du kan flytte spillere ut av sin beste posisjon uten at det behøver å gjøre noe. Det er også forventet at du roterer litt på troppen, slik at du vraker ikke lenger spillere men du hviler dem.

RE: - Brendan vil vite at han behøver et par spillere til for at man forhåpentligvis kan ta steget opp blant topp fire og kanskje enda høyere, men jeg vil si at Coutinho og Sturridge er de beste kjøpene som er blitt gjort på et par år.