- Daniel var uheldig med skaden

Brendan Rodgers innrømmer at Daniel Sturridge sin alvorlige ankelskade i vår kom svært ubeleilig, og satte spissen tilbake. Men nå er goalgetteren i ferd med å jobbe seg tilbake i form.

23-åringen var tilbake i spill igjen etter sitt lange skadeopphold i treningskampen mot Celtic sist helg, og spilte en god andreomgang i Dublin. Det forventes at han vil bli involvert også mot Stoke i lørdagens serieåpning.

- Daniel var veldig uheldig som ble skadet mot slutten av forrige sesong. Men i løpet av sommeren har han vist at han jobber målrettet for å bli den beste spissen i Premier League, uttalte Rodgers på sin pressekonferanse på Melwood i dag.

- Daniel har jobbet tålmodig sammen med den medisinske staben. Sammen klarte de å få ham tilbake til ligastarten. Han er ikke 100% i form ennå, men for meg er Daniel en god spiller selv når han bare er 70% eller 80% i form. Han vil være der oppe blant de beste spissene i ligaen, spår Liverpool-manageren.

- I løpet av de siste ukene, etter at han sluttet seg til troppen igjen, har han vist med sin styrke, sin hurtighet, sine kvaliteter og sine avslutningsegenskaper at det er grunn til å tro at han vil være oppe blant de beste.

- Han behøver å score noen mål denne sesongen, for det er viktig for ham. Han må score og skape mål. Klarer han det, samtidig som han jobber hardt, tror jeg England vil ha en av de beste spissene i Premier League.

- Alle spillere, og spesielt spisser, er avhengige av selvtillit. Det er en stor del av spillet, spesielt for målscorere. Daniel har slått rot her nå. Fra januar og frem til sesongen sluttet var han gjennom en tilpasningsperiode hos denne klubben og de forventningene som følger med jobben. Han skjønner hva dette innebærer nå, og for øyeblikket handler det om å finjustere formen hans. Men selv på dette stadiet ser han veldig, veldig sterk ut.

- Det er ikke bare Daniel som har press på seg for å score mål. Alle i laget føler det presset. Du kan ikke fokusere kun på en mann. En spiss er selvsagt betalt for å score og skape mål. Så enkelt er det. Akkurat som en forsvarer skal forhindre mål.

- Daniel er et enestående talent, og har alle verktøy som kreves for å bli en toppscorer på dette nivået. Nå som han får en hel sesong her med oss, håper vi virkelig at han kan vise de kvalitetene alle vet han besitter.