- Denne etterforskningen må bli den endelige

Fungerende leder for politiets uavhengige klagenemd, Deborah Glass, sier at den pågående ettforskingen etter Hillsborough må bli gjort slik at det er den siste og endelige.

Glass leder etterforskningen til politiets uavhengige klagenemd IPCC, som vil vurdere anklager som går på forandring og sletting av uttalelser, hva politiet gjorde etter tragedien, hvilken rolle West Midlands Police hadde i å granske South Yorkshire Police (som hadde sikkerhetsansvaret på Hillsborough) og mot de som etterforsket hva som skjedde.

- Det uavhengige Hillsborough-panelet gjorde en fantastisk jobb med å samle dokumentasjon og gi det ut i en rapport som opplagt har hatt stor innvirkning, sier Deborah Glass i et langt intervju med Liverpoolfc.com. – Vår oppgave er veldig forskjellig. Vi er i ferd med å gjøre den største kriminelle etterforskingen av politiets opptreden i Storbritannias historie. Hva vi er nødt til å sørge for er at vi leverer den mest robuste og gjennomarbeidede etterforsking, som gir svarene på de spørsmålene som mange folk fortsatt har.

- Det er nå tre forskjellige, men sammenknyttede etterforskinger, slik at det er komplisert. De ene dreier seg om likskuet, som vil starte i mars til neste år og som er veldig, veldig viktig. Det arbeidet som blir gjort for øyeblikket, av teamet til Jon Stoddard og av våre egne etterforskere, dreier seg i stor grad om å gi støtte til likskuet.

- Vår egen uavhengige etterforskning dreier seg om hva som skjedde etter tragedien og de tragiske dødsfallene til 96 mennesker, anklagene rundt endringer av uttalelser, feilinformasjon, etterforskingen til West Midlands Police og den påståtte dekkoperasjonen. Det er hva vi skal se på.

- Hva vi i første omgang har funnet er at det er mye informasjon og dokumentasjon der ute som det uavhengige panelet ikke fikk se. Vi vet at det fortsatt er materiale der ute og det kan godt være vitner som aldri har stått fram. Det kan godt komme nye avsløringer, nye bevis og andre ting som vi ikke har sett tidligere.

- Det er derfor vi må gjøre dette, det er derfor vi må komme til bunns i alt dette. Vi må sørge for at vi nå får det endelige og avsluttede regnskapet. Hva jeg ønsker er at dette skal bli den siste etterforskingen av Hillsborough, slik at neste generasjon fortsatt ikke venter på noen svar.

Hele intervjuet kan leses på Liverpoolfc.com.