- Det handler om å gjøre folk lykkelige

Jamie Carragher elsket å løfte trofeer for Liverpool, men til syvende og sist mener han at fotball handler om å gjøre supporterne lykkelige.

Carra spiller sin siste fotballkamp i karrieren når Liverpool er vertskap for QPR på søndag. Det er en supporternes mann som legger fotballstøvlene på hylla.

- Jeg håper jeg blir husket om en grei kar, som gjorde et realt forsøk og var der for fansen, sier Carragher til Liverpoolfc.com tre dager før sin siste kamp.

- Alle har en mening om du er en god eller dårlig spiller, om du har spilt bra eller dårlig i en spesiell kamp. Vi ser alle fotball på forskjellige måter. Men så lenge alle vet at jeg ga alt for dem og at jeg var der for dem, både på hjemmebane og bortebane, uansett hvor vi spilte, vil det være det som betyr noe for meg.

- Så lenge supporterne sier at «han kjempet for oss», er det alt som betyr noe for meg.

- Du må gjøre ditt beste i hver kamp. Du må stå på for fansen. Du må gå ut på banen og tenke på supporterne store deler av tiden.

- De gode stundene er når du vinner store kamper og vinner trofeer, men mye av gleden kommer av bare å se supporterne feire. Du ønsker å gjøre fansen glade. Det er ikke noe som er bedre enn å se at de er glade.

- Jeg ser det etter en fin seier. Når jeg kjører ungene til skolen vinker alle sammen og tuter med hornet. Det gir deg en god følelse.

Seieren i Champions League-finalen i Istanbul i 2005 er selvsagt høydepunktet i Carraghers karriere.

- Shevchenko bommet på sitt straffespark, og da tok det helt av. Det var øyeblikket da vi visste at vi hadde vunnet Champions League. Da sank det inn. Vi sprintet mot Jerzy Dudek alle sammen. Krampen i leggene mine var forsvunnet da. Kanskje overdrev jeg i kampen, hvem vet? Det var en så stor prestasjon å vinne den kampen.

Det har imidlertid også vært tunge stunder i Carraghers karriere.

- Den største skuffelsen var å tape Champions League-finalen i Aten. Det ville ha vært spesielt å vunnet Champions League to ganger i løpet av karrieren. Hvert eneste år er det noen som vinner Champions League, men det er svært få mennesker som kan si at de har vunnet turneringen to ganger. Jeg så aldri den kampen mot AC Milan om igjen, så jeg husker ikke så mye av det som skjedde i den kampen, og om jeg kunne ha gjort noe annerledes. Det blir rett og slett for smertefullt å se kampen om igjen. Jeg spilte kampen, og det er alt jeg husker. Jeg tviler på at jeg noen gang kommer til å se den kampen om igjen.

I løpet av sine 16 år på Liverpools førstelag vant Carragher Champions League, FA-cupen to ganger, ligacupen tre ganger og UEFA-cupen.

- Jeg antar at du forandrer deg som person med tiden. Du blir mer moden etter hvert som du blir eldre. Jeg tror ikke jeg har blitt en type som har lyst til å skryte av meg selv og vise meg frem. Jeg tror fortsatt at folk ser på meg som den samme fyren.

- Som spiller blir du bedre når du får mer rutine. Men jeg har vært den samme spillertypen hele tiden. Jeg er ikke en type som blir høy på pæra og prøver å vise meg frem. Jeg har alltid spilt på samme måte.