– Det var vanskelig å forlate Celta

Iago Aspas nølte likevel ikke da han fikk muligheten til å bli Liverpool-spiller.

– Huset mitt er bare 15 kilometer fra treningsfeltet. Det var vanskelig å ta farvel, men når en stor klubb som Liverpool ringer, er valget enkelt, forteller Iago Aspas til lokalavisen Liverpool Echo dagen før Premier League-sesongen sparkes i gang.

Celta Vigo så lenge ut til å rykke ned fra La Liga, men galisierne reddet seg med 1-0-seier mot Espanyol i siste serierunde. Iago Aspas assisterte Natxo Insas matchvinnerscoring, som altså reddet La Liga-kontrakten.

– Vi avsluttet sesongen positivt. Etter kampen spiste vi middag. Det samme gjorde vi et par dager senere, etter at alt hadde roet seg ned. Da spiste vi lunsj for å si farvel til alle som skulle forlate klubben, fortsetter 26-åringen.

Dermed kunne Aspas takke for seg på best tenkelige vis. Bare marginer gjorde at ikke Celta rykket ned – og at ikke Iago Aspas pådro seg et slags syndebukkstempel. Den livlige angriperen ble nemlig utvist for å skalle ned Deportivo-midtstopper Carlos Marchena i Galicia-derbyet på Riazor. Det betydde fire kampers karantene.

– Jeg mistet hodet. Det var et engangstilfelle, men jeg mistet hodet fullstendig. Hvis du ser tilbake på karrieren min, vil du se det. Slike ting kan skje i kampens hete, forklarer spanjolen.

Aspas spilte seg inn i den spanske landslagsdiskusjonen gjennom imponerende spill for Celta, og landslagssjef Vicente del Bosque vurderte å ta spissen med til Asia for å spille privatlandskamp mot Uruguay i mars. Telefonen kom aldri, men Aspas hadde skaffet seg mange beilere.

Valencia ble lenge koblet til den tekniske og kvikke spissen, mens Swansea også gjorde et fremstøt på 26-åringen. Walisernes spanske stjerne Michu snakket også med Aspas om en overgang til Liverpools Premier League-rival.

– Michu er en god venn, og vi snakket sammen da Swansea var inne i bildet. Men straks Liverpool involverte seg, ble valget enkelt. Dette var det beste valget for meg, konkluderer han.

Spansktalende spillere som Lucas Leiva og José Enrique har hjulpet ham med å finne seg til rette på Merseyside.

– Overgangen har vært smertefri. Det har gått veldig enkelt.

Nå ønsker spanjolen å sette farge på Premier League.

– Jeg kan finne rom og jeg kan komme meg unna motspillere. Jeg har teknikk, ferdigheter og fart. I tillegg liker jeg å avslutte, avslutter Aspas.