- Dette var ikke godt nok

Brendan Rodgers var klar i sin tale etter sjokknederlaget for Oldham i FA-cupen. - Dette var rett og slett ikke godt nok.

- Vi er svært skuffet. Vi startet første omgang svært dårlig, og i tillegg startet vi andre omgang halvdårlig og ble straffet for det, konkluderte Liverpool-manageren på pressekonferansen etter kampen.

- Resultatet er veldig skuffende. Vi tok ut et lag for å komme hit og vinne kampen. Vi vet vi har viktige kamper i neste uke, men tilnærmingen vår til kampen var dårlig i første omgang, og det måtte vi betale dyrt for.

- Jeg var skuffet over de unge spillerne i dag. Vi prøver å gi dem rutine og la dem se hvordan det er å spille for Liverpool. Men det handler ikke bare om å spille for Liverpool, du må også være i stand til å kjempe og være en del av en gruppe som spiller for å vinne trofeer. Jeg syntes reaksjonen deres og hvordan de presterte var skuffende, når de er klar over hva vi kjemper for.

- Det er ikke nok å spille for Liverpool og fokusere på kampene mot Arsenal og Manchester City. Skal vi vinne trofeer og nå langt i turneringer, må vi være i stand til å dra til steder som dette og vinne. Vi var ikke gode nok til det.

- Steven Gerrard kom inn, sammen med Stewart Downing, og det ble en annen kamp. Vi spilte fantastisk i 35 minutter, men det var for sent ettersom vi allerede lå under 3-1. Vi hadde noen sjanser på 3-2, men det var ikke godt nok.

Rodgers innrømte at Liverpool håndterte Oldhams fysisk tøffe spillestil dårlig i begynnelsen av kampen.

- Den store fyren, Smith, på topp, gjorde det bra, men vi har jo møtt denne type spisser før. Vi ble stående på hæla alt for ofte i begynnelsen av kampen. Du må være aggressiv, da dette er en annen type kamper enn i Premier League.

- Premier League er snill. Lagene spiller ball, slår pasninger og gir deg tid til å holde formasjonen. Dette er en annen type fotball. Her må du gå ut på banen og brette opp ermene, være sterke og aggressive. Dessverre for oss var det for mange som ikke var det.

- Dette var ikke undervurdering. Jeg har en fin gruppe her. Gode gutter. Det handler om bredde i troppen. Vi har ikke nok bredde. Jeg har hele tiden sagt at vi prøver å bygge en tropp som kan konkurrere på alle fronter, og det betyr at vi kan stille med et slikt lag som i dag og vinne kamper. Det handler om holdninger, og dessverre hadde vi ikke de rette holdningene i dag.

- De unge spillerne vil aldri bli bedagelige. Du har ikke råd til å være bedagelig i Liverpool, og de vil ikke få lov til å bli det.

- De møtte en annen type fotball, og da må du kjempe alle for en. Det gjorde de mot Mansfield, men i dag var vi alt for sent ut av startblokkene. Vi ble straffet, og det var først de siste 40 minuttene at vi spilte med høyt nok tempo og den intensiteten jeg forventer.

- Dette var et svært skuffende resultat. FA-cupen var et trofé vi fokuserte på, og vi ønsket å gå langt i turneringen. Men nå er vi ute av turneringen, og vi er alle skuffet.

Rodgers forsvarte imidlertid sin avgjørelse om å starte med Steven Gerrard på benken.

- Jeg kan ikke være avhengig av Steven i 70 kamper. Han har vært helt utrolig. Man kan ikke forvente at han skal vinne kamper på egenhånd hver eneste gang.

- Han kom inn og ga laget et løft. Hans kvalitet var noe alle kunne se. Han traff tverrliggeren og ga oss skikkelig fremdrift.

- Vi har tre tøffe kamper på en uke – inkludert denne. Vi stilte med et lag og en gruppe spillere som vi følte kunne vinne kampen. Det var ikke undervurdering, det var bare veldig skuffende spill og vi ble straffet.

- Det var dårlig over hele linja. Vi presset aldri ballfører godt nok på topp. Du må stoppe ballen fra å bli spilt opp. Ballen ble slått opp til Smith, men vi hadde muligheten til å stoppe den før den ble slått.

- På deres andre mål fulgte vi aldri løpet. Sidebacken er med frem, og får slått et innlegg. Vi snakket om dette i pausen, men de første 5-6 minuttene i andre omgang slipper vi sidebacken frem igjen, og han scorer på en heading. Vi verken følger ham godt nok eller er sterke nok i duellen.

- Det er fint å ha mange unge spillere på laget, men du må også ha personlighet, og i dag skuffet de unge spillerne meg.

Rodgers avsluttet med å gratulere Oldham med seieren.

- Jeg syntes Oldham gjorde det veldig bra. Fortsetter de å kjempe på denne måten, vil de ikke ligge lenge i den posisjonen de gjør i ligaen. Gratulerer til Oldham. Du kan ikke ta fra dem denne seieren, selv om vi er svært skuffet. Oldham er en klubb som har vært gjennom tøffe tider, og et resultat som dette vil gi dem et løft til å stå på videre.