- Dette var langt under pari

Brendan Rodgers slo fast at hans mannskap spilte langt under pari da Southampton vant 1-0 på Anfield i ettermiddag.

Liverpool led sesongens første nederlag, etter at Dejan Lovrens heading på en corner i andre omgang ble kampens eneste mål.

- Jeg synes både resultatet og spillet var veldig skuffende, om jeg skal være helt ærlig, sa Brendan Rodgers på pressekonferansen etter kampen.

- Vi kom aldri igang i denne kampen. Vi virket litt sløve, og teknisk kom vi også til kort i dag, så både resultatet og spillet var skuffende fra vårt ståsted.

- Som jeg sa, rent teknisk er jeg veldig skuffet over det vi presterte i dag. Jeg syntes vi aldri fant rytmen. Vi virket uinspirerte og trege i vårt spill.

- Dette var ikke likt oss. Vi starter normalt kampene veldig bra. Vi må sette det på kontoen for en av disse dagene da ting ikke fungerer. Nå må vi starte en ny god resultatrekke.

Rodgers valgte en backrekke med fire midtstoppere fra start, i Kolo Toure, Daniel Agger, Martin Skrtel og Mamadou Sakho.

- Det var egentlig det vi hadde tilgjengelig. Glen Johnson er ute med skade, mens Martin Kelly akkurat er tilbake fra skade. Han har spilt noen få kamper, men han forsøker forsatt å komme i form etter ett år ute.

- Når det gjelder Jose Enrique må vi holde et øye med kneet hans. Han sliter litt med kneet, og dersom det blir overbelastet kan det føre til at han blir ute i en lengre periode. Vi har Cissokho ute allerede, og vi måtte ta hensyn til kneet til Enrique.

- Kolo og Mamadou har spilt i sidebackrollen tidligere, men du mister selvsagt litt av den offensive trusselen. De klarte seg så bra som de kunne.

- Jeg syntes Toure spilte eksepsjonelt bra i dag, med sin entusiasme og driv forsøkte han å komme inn i kampen.

- Men jeg følte vi aldri kom helt i gang, og i tillegg ga vi bort et svært lettkjøpt mål fra en corner. I forkant av corneren ga vi bort ballen på slett vis, og det endte med at vi ga bort corneren. Med så mange defensive spillere var det kriminelt å slippe inn et slikt mål, egentlig.

Agger ble byttet ut til fordel for Jose Enrique etter 57 minutter.

- Han hadde problemer med siden sin. Vi behøvde ham på banen egentlig. Han hadde ikke trent hele uken, og følte litt smerter under kampen, så vi bestemte oss for å ta ham av banen, og forsøke å bli mer offensive ved å få en drøy halvtime med Enrique på banen.

- Det er ikke ideelt å spille med fire midtstoppere. Dersom vi ikke får spillere tilbake fra skade må vi se på et annet system som gjør at det fungerer.

- Vi må bare akseptere at vi er misfornøyde i dag, og så fremover til onsdag kveld.

I tillegg til Glen Johnson og Aly Cissokho er som kjent Philippe Coutinho ute til slutten av oktober med en skulderskade. Brasilianeren var sårt savnet i dagens kamp.

- Vi har vært uheldige som har fått flere spillere skadet samtidig. Når karer som Glen Johnson og Phil Coutinho er ute, og du heller ikke har Suarez på laget, kan det utgjøre en stor forskjell.

- Men vi har det vi har, og spillerne har vært strålende. Vi er langt nede etter dagens kamp, for vi har ikke tapt på lang tid. Jeg er fortsatt veldig optimistisk med tanke på sesongen. Vi har hatt gode seire og vi har spilt uavgjort. Dagens tap var selvsagt tungt å svelge, men vår optimisme er fortsatt intakt og vi føler vi kan få en veldig god sesong.

Luis Suarez har nå sonet ferdig sin suspensjon, og kan være tilbake for Liverpool allerede i ligacupkampen mot Manchester United på Old Trafford onsdag kveld.

- Jeg synes det er positivt at vi har Luis tilbake nå. Straffen er sonet, og han er tilgjengelig fra og med neste uke, slår Rodgers fast.

- Men jeg kan ikke undervurdere hvor bra de andre spillerne har gjort det. Det er verdt å nevne at dette er vårt første tap siden mars, når vi også tapte mot Southampton. Så vi har prestert dårlig i to kamper mot dem, og det har kostet oss dyrt. Men i mellomtiden har spillerne vært strålende. I dag var en av de dagene der vi sto med lua i hånden. I slike kamper kan en spiller som Suarez utgjøre forskjellen. Derfor blir det så fint å få ham tilbake.

- Jeg tror han er i god form, og han har spilt kamper, både bak lukkede dører og kamper som vi har organisert for ham på trening. Han har gjort mye spesialtrening sammen med utholdenhetstrenerne våre. Han er selvsagt ikke 100% i form i forhold til denne type cupkamper, da dette er kamper med høy intensitet. Men han er en fighter som jobber hardt, og han er i god forfatning. Han er på et godt sted. Han trenger bare å spille noen kamper for å komme i toppform igjen.