- En allrounder med få svakheter

Keepertrener John Achterberg gir sin beskrivelse av Simon Mignolet. Sisteskansens beste egenskap er trolig å redde skudd.

Simon Mignolet har vist solid spill og holdt buret rent i sine tre første ligakamper for Liverpool.

- Simon er en allrounder. Han har ikke mange svakheter, uttaler John Achterberg til Liverpoolfc.com.

- Han kan spille med føttene, posisjoneringen er bra og han kommer ut i feltet for innlegg. Jeg synes han trolig er best på å stoppe avslutninger. Han har god styrke og hurtighet til å nå ballen.

- Vi snakker om små taktiske ting om hva spillerne gjør i feltet og hva han kan gjøre for å bli bedre. Små taktiske ting som gjør ham vanskeligere å overliste. Men han har gjort det bra og er meget fokusert.

- Alle har sin egen identitet. Etter min mening er han en type som Edwin van der Sar når det gjelder å bevegelse, og han er rolig og fokusert.

- Det er vanskelig å sammenligne med Liverpools tidligere keepere. Det har vært så mange gode keepere. Han har akkurat kommet inn og forsøker å etablere seg som en av dem.

John Achterberg har satt noen målsettinger for Simon Mignolet i antall clean sheets og innslupne mål for sesongen, men ønsker ikke å avsløre dem overfor fansen.

- Jeg har satt noen målsettinger for ham, men jeg ønsker ikke å sette press på ham med det. Når du kommer til klubben, ønsker du å ha fokus på gjøre det bra og gjøre de rette tingene uten ekstra press. Jeg vil la dere få vite det mot slutten av sesongen dersom han når målsettingene jeg har satt for ham.

- Simon har fått en meget god start. Han har holdt buret rent tre ganger og holdt nullen i mesteparten av pre-season, bortsett fra Celtic. Det er ikke mye han kan klage på.

- Jeg ser mye bra på trening, så du håper at alt går bra. Han har vist sine kvaliteter på trening, og det er bra.

- Redninger vil alltid gi deg selvtillit. Hvis din første bevegelse går bra, vil du vanligvis få rytmen. Han har bra fokus. Jeg tror ikke det vil være noe problem for ham å være stabil og spille bra.

Steven Gerrard forklarte forrige sesong hvordan straffesparkanalyse hjalp ham til scoring fra ellevemetersmerket mot Tottenham. Så spilte analysen en like viktig rolle i Mignolets strafferedning mot Stoke?

- Steven må fortsatt sette dem i mål under press, så all honnør går til ham. Vi bidrar med informasjon fra analyseavdelingen. Keeperne har et møte en eller to dager før kamp hvor vi ser på slikt og gir informasjon.

- Han måtte foreta en god avgjørelse for å redde. For ham var det en bra måte å starte på – fra en mulig uavgjort til å vinne kampen, og det var det vi fortjente. Det gir hele laget og alle andre et skikkelig løft.