- En lærerik og god sesong

Jonjo Shelvey synes 2012/13 har vært en av hans viktigste sesonger i karrieren. For ham personlig er han fornøyd med en sesong der han debuterte for Englands A-landslag.

Jonjo Shelvey spilte flere kamper enn noen gang tidligere for Liverpool i 2012/13-sesongen. Midtbanespilleren var på banen i 32 kamper og scoret noen minnerike mål i Europa League. Dessuten debuterte han på Englands A-landslag.

- Jeg tror dette har vært en av mine viktigste sesonger i karrieren så langt, sier Jonjo Shelvey til Liverpoolfc.com.

- De seneste tre månedene har vært litt på og av for meg. I den første delen av sesongen trivdes jeg med fotballen, men ikke de siste tre månedene fordi jeg ikke fikk spilt så mye som jeg hadde ønsket.

- Når jeg ser tilbake, har jeg spilt noen kamper på førstelaget, hatt noen elleville øyeblikk og gode stunder. Jeg vil si at det har vært en god sesong for meg personlig.

- Jeg debuterte også for England, og jeg har lært en ny måte å spille fotball på under en ny manager her.

- Den defensive siden av spillet hjelper den offensive siden av spillet, så jeg føler at jeg har lært det. Det er hyggelig å ha en manager som Brendan. Han bruker unge spillere og stoler på deg til å gå ut og bevise hva du er god for.

Shelvey scoret fire mål for Liverpool i Europa League, inkludert en flott scoring med hodet mot Udinese på Anfield.

- Trolig de to målene jeg scoret mot Young Boys, mener Shelvey er hans beste øyeblikk i 2012/13.

- Det var godt å komme inn som innbytter å score to mål, men den påfølgende lørdagen ble jeg utvist mot Manchester United. Det var en litt berg-og-dal-bane-uke for meg.

- Jeg skulle ønske at jeg hadde scoret flere mål. Jeg hadde noen sjanser til å nette flere, men det er bare Hendo og Stevie som har scoret flere mål enn meg fra midtbanen, så det er bra.

Jonjos Shelvey er ivrig etter å spille mer regelmessig for Liverpool neste sesong.

- Jeg tror jeg noen ganger må roe meg ned på banen fordi jeg er ganske aggressiv, men dersom jeg tar det vekk fra spillet mitt, blir jeg ikke den samme spilleren.

- Det kan være folk som sier at du kan gjøre dette, men ikke dette. De er imidlertid ikke på banen, så de vet ikke hvordan det er å være på banen.

- Jeg må bare få en rekke med kamper på laget og spille ti kamper på rad uten å være ute av laget.

Jonjo Shelvey ser ingen grunn til at Liverpool ikke skal være med å kjempe om en Champions League-plass neste sesong.

- Jeg synes det har vært fremgang. Vi spilte noen uavgjorte kamper forrige sesong. Dersom vi kan omgjøre dem til seirer, kunne vi sett mot en 3. eller 4. plass. Jeg tror det vil skje neste sesong.

- Dette har vært en oppbygningssesong under en ny manager. Han har fått inn sin stil. Jeg tror spillerne tar til seg mer og mer for hver dag.

- Jeg tror manageren vil hente inn et par spillere som vil kunne gi oss flere scoringer, og selvsagt må vi erstatte Carragher. Du kan ikke erstatte ham, men dersom vi henter inn noen spillere og blir mer offensive i stilen, så tror jeg vi kan havne blant topp fire.