- En svært viktig kamp

Førstelagstrener Mike Marsh beskriver morgendagens Merseyside-derby som en utrolig viktig kamp.

Med tidlig avspark på Goodison Park betyr tre poeng til Liverpool at de røde overtar tabelltoppen før de øvrige kampene spilles denne serierunden. Marsh tror dette vil gi Liverpools spillere ekstra motivasjon foran lokaloppgjøret.

- Det er ekstra motiverende å vite dette. Vi har hatt avspark på noen merkelige tidspunkter den siste tiden. Det er ikke mange kamper som har avspark på det tradisjonelle tidspunktet 15.00 lørdag ettermiddag lenger, så vi begynner å bli vant til det, sier Marsh til Liverpoolfc.com.

- Det er ekstra motiverende å vite at dersom vi vinner kampen så vil vi kunne følge med på de andre kampene vel vitende om at vi topper tabellen. Det vil motivere spillerne.

- Heldigvis er det mye som står på spill for begge lag. Det er fint å se at de to lagene er med i teten, og kjemper helt der oppe for tiden.

- Du må ha flaks i en kamp som denne. Alle gir alt, og av og til er det litt hell eller litt ekstra klasse fra en eller to spillere som skiller lagene. Heldigvis har vi to eller tre svært gode spillere på vårt lag, som kan gi oss dette. Forhåpentligvis vil en av dem levere varene i morgen.

- Everton har vært veldig gode denne sesongen. De har bare tapt en kamp i ligaen, og det var borte mot Manchester City, så vi vet vi står foran en vanskelig kamp. De er i en overgangsperiode, etter å ha forandret spillestil. De spiller ganske likt oss nå, men vi er godt forberedt på dette og ser frem til kampen.

Romelu Lukaku har vært en viktig mann for Everton så langt denne sesongen. I fjor skapte samme mann trøbbel for Liverpool som West Bromwich-spiller.

- Han er tøff. Vi møtte han et par ganger i fjor, og han skapte en del trøbbel for oss. Når han har dagen er han vanskelig å stoppe for alle, storvokst og kraftig som han er. Men jeg tror vi har lært av våre erfaringer fra i fjor, og at vi vil håndtere ham bedre denne gangen.