- Fansen kan ta av litt

Lucas Leiva synes at Liverpool-supporterne kan få ta av litt etter ni poeng og tabelltopp etter tre kamper. Men brasilianeren understreker at det samme ikke gjelder for spillerne.

I fjor måtte man helt til slutten av oktober før Liverpool hadde bokført ni poeng. Nå har man altså klart det samme allerede i begynnelsen av september, etter at erkerival Manchester United ble slått 1-0 på søndag.

- Jeg tror ikke det er farlig om fansen tar av litt etter en seier som dette. De bør feire dette, uttaler Lucas til Liverpool Daily Post.

- Det er en god start. Vi kan ikke benekte det. Det var slik vi ønsket å starte sesongen. Men vi spillere må holde hodet kaldt og være fokuserte, for det er en lang, lang ferd frem mot sesongslutt, fortsetter brasilianeren.

- Som sagt er det en god start, og mye bedre enn forrige sesong, det er sikkert. Vi må bare beholde konsentrasjonen og forsøke å spille hver eneste kamp som om det var en finale.

- Vi har mer tro på oss selv nå. Vi trodde på oss selv tidligere også, men nå har vi et sterkere lag.

- Vi har hele tiden sagt at hovedmålet denne sesongen er å bli blant de fire beste, ettersom vi alle ønsker å spille Champions League-fotball. Klarer vi å fortsette som vi har startet, blir det en stor sesong. Fansen må bare feire. Dersom de har troen, vil de bare støtte oss enda mer.

Helgens seier over Manchester United var første gang Liverpool beseiret ett av de fire beste lagene forrige sesong under Rodgers.

- Vi spilte mange uavgjortkamper mot topplagene forrige sesong. Det betyr ikke at vi var dårligere enn dem, men vi klarte ikke å ta de tre poengene vi ønsket mot storklubbene. Søndagens kamp var en stor test for oss. Kampen viste at vi er kapable til å kjempe mot lag som United. Vi vant, og det var et fint signal å sende til fansen om at denne spillergruppen tror de kan slå hvem det skal være.

- Vi vet hvordan vi må spille for å vinne nå, selv om vi ikke spiller opp mot vårt beste. Spesielt i andre omgang mot United måtte vi forsvare oss mye. Vi har holdt nullen i tre kamper, og det viser at vi er solide bakover. Målene vil komme, det er jeg sikker på, for vi har kvalitetsspillere i angrep.

- Vi hentet inn noen nye spillere i går, og det gjør at troppen er sterkere enn noen gang. Alle er klare til å konkurrere om plassene på laget. Det er viktig for ethvert lag. Manageren har mange muligheter til å forandre på laget nå, om han føler at han må det. Av og til er spillerne på benken nøkkelen til å forandre utfallet av en kamp. Troppen blir stadig sterkere, og lagånden er god. Vi må bare fortsette å gjøre det samme som vi har gjort så langt.

- Det er alltid positivt å ha et godt transfervindu. Når du har gitt slipp på mange spillere, slik vi har, er det viktig å erstatte dem. Manageren og ledelsen har gjort det. Vi må sørge for at de spillerne som nå kommer inn føler seg komfortable, for da blir det enklere for dem å prestere, avslutter Lucas.