- Fint å ha førstelagsspillere på reservelaget

Akademisjef Frank McParland er glad for at spillerne som sliter benk på førstelaget nå benyttes hyppigere på reservelaget.

Da Liverpools reservelag vant 5-2 over Sunderland på tirsdag spilte karer som Luis Alberto, Raheem Sterling, Jordon Ibe og Martin Kelly kampen.

- Vi må huske på at U21-laget også er et verktøy for førstelagsspillere som trenger kamptrening. Vi tar i mot dem med åpne armer, sier McParland til Liverpoolfc.com.

- Mot Sunderland denne uken hadde vi med oss Luis Alberto, som gjorde hat-trick, Raheem Sterling, Jordon Ibe og Martin Kelly, som spilte sammen med våre unge spillere. Disse spillerne utgjorde virkelig en forskjell. Det var en veldig god kamp. Jeg tror alle syntes det var morsomt. Vi startet ganske dårlig, men ble bedre og bedre. Vi fikk se noen fantastiske prestasjoner, fortsetter akademisjefen.

- Jeg syntes Raheem var strålende. Manageren var tilstede, og det var også karer som Michael Owen, Steve McManaman og Rob Jones. For de unge spillerne som spiller sammen med førstelagsspillere er dette en stor opplevelse, og det er viktig for deres utvikling. Spille sammen med seniorspillere er fantastisk for dem. Det negative er selvsagt at førstelagsspilleren tar plassen til en ung spiller. Derfor arrangerte vi en kamp bak lukkede dører neste dag, slik at de som ikke fikk spille reservelagskampen også fikk kamptrening.

- Vi spilte mot Burnley, og Luis Suarez spilte også kampen. Det var stort for de unge guttene å skifte i samme garderobe som ham, og varme opp sammen med ham. Det er ikke alle disse guttene som vil slå seg inn på Liverpools førstelag, men de kan i det minste si at de har spilt sammen med Luis Suarez. Luis håndterte oppgaven veldig bra, og jobbet hardt i kampen. Han var veldig profesjonell, og jeg ble veldig, veldig imponert over ham.

- Manageren ønsker at reservelaget skal spille på samme måte som førstelaget. Dermed blir ikke overgangen så stor når man får sjansen på førstelaget. Våre gutter trener av og til sammen med førstelaget på Melwood også, så de er kjent med ansiktene på spillerne som kommer ned på reservelaget.

- Det er flott for akademiet at våre spillere er vant til å spille sammen med førstelagsspillerne og kjenner dem.

- I forrige uke ansatte vi Neil Critchley som ny U18-trener. Han vil nå hjelpe oss med å utvikle de unge spillerne. Han er en veldig lavmælt fyr, som gjør jobben sin på en veldig ryddig måte. Han er veldig fokusert på å forbedre hver enkelt spiller, og har gode referanser fra Crewe. Nå er han kommet til oss, og vi ser frem til å jobbe sammen med ham.

- Neil er en av 16 personer i landet som har den høyeste trenerutdanningen det er mulig å ta. Han ble håndplukket av FA til å ta UEFA sitt elitekurs. Kvalifikasjoner er definitivt viktig, men det aller viktigste er hvordan han trener spillerne og hvordan han går sammen med dem. Jeg mener at Neil er en veldig, veldig god trener. Mike Garrity vil nå gå tilbake til sin rolle som assistentmanager for U18, for å hjelpe Neil.

- Unge Harry Wilson, som bare er 16 år, har fått trene på Melwood denne uken. Når førstelaget ber oss sende opp en spiller, sender vi ikke alltid opp en U21-spiller, men en U18-spiller som Harry isteden. Dette er spillere som gjør det eksepsjonelt bra, og som fortjener å få denne sjansen.

- Guttene må imidlertid innse at det er ved akademiet de spiller til daglig, og det er kun en bonus når de får trene på Melwood. De må gjøre jobben sin på akademiet først. Om de trener et par dager på Melwood, betyr ikke det at de har tatt steget opp. Det må de være klar over.