- Fokus på oss selv

Brendan Rodgers er oppmerksom på Gareth Bale, men håper Tottenham er mer bekymret for Liverpools angrepsstyrke. De røde har scoret 17 mål på de seneste fem ligakampene på Anfield.

Tottenham er ubeseiret på 12 kamper i Premier League, og London-klubben kommer fra en 3-0-seier mot Inter i Europa League på torsdag. Kantspilleren Gareth Bale er nøkkelen til deres suksess. Waliseren har allerede scoret 21 mål denne sesongen, men Brendan Rodgers mener Spurs bør frykte Liverpools angrepsstyrke.
- Du forbereder deg alltid for motstanderens farlige spillere. Bale er en fenomenal spiller, men vårt hovedfokus er på oss selv, sier Brendan Rodgers til lokalpressen.

- Når vi ikke har ballen, må vi være organiserte og taktisk sterke. Når vi har ballen, har jeg tro på at vi kan straffe lag. Jeg vil ikke bekymre meg om en enkelt spiller og glemme alt som er bra ved vårt spill. Istedenfor ser jeg etter områder vi kan utnytte.

- Dette handler om oss. Hvis jeg var Tottenham ville jeg tenke: «Vent litt, dere har Luis Suarez – toppscoreren i ligaen som kan ta seg av et forsvar på egenhånd. Så er det Daniel Sturridge, en spiller med lynende hurtighet som score mål. Så er det den vidunderlige teknikeren Philippe Coutinho. Han er taktisk sterk og kan score mål. Og så Steven Gerrard, som har flest målgivende i Premier League».

- Jeg har også sett på opptredenen vår på White Hart Lane. Bortsett fra de første 10 til 15 minuttene var vi enestående.

Liverpool har scoret 17 mål på de fem seneste ligakampene på Anfield, men har ennå til gode å beseire et topp seks-lag denne sesongen.

- Jeg kan ikke stå her og si at vi må beseire et topp seks-lag i år. Før dette ble det sagt at vi ikke hadde vunnet mot et topp 10-lag, men jeg sa at vi kom til å gjøre det. Nå møter vi et topp seks-lag, så kommer det til å bli et topp fire-lag.

- Vi har vist i de store kampene så langt denne sesongen at vi kan være med å kjempe. Hvis vi ikke gjør individuelle feil i disse kampene, har vi en mulighet til å slå ethvert lag i denne ligaen.

- Vi vet at vår hjemmeform blir bedre og bedre. Vi vil være et annet lag på søndag, mot et topplag, enn vi kanskje var på begynnelsen av sesongen.

- Samholdet, lagånden og kvaliteten blir bedre hele tiden. Det vil bli en meget vanskelig kamp fordi Tottenham er i god form, men jeg ser frem til å se utviklingen i spillergruppen. Vi må holde momentumet gående for å vokse som lag.

De seneste seks seirene har gitt resultatene 4-0, 3-0, 3-0, 5-0, 5-0 og 4-0.
- I løpet av Premier League-sesongen har det første målet vært viktig for mange lag. Du får roen ved å score i løpet av de første 20 minuttene. Det betyr også at motstanderen må komme frem og spille, og det skaper rom for deg.

- Vi forsøker fortsatt å finne tålmodighet i kampene. For lag som vinner regelmessig spiller det ingen rolle om de ligger under 0-2 til pause. De har en ro og tålmodighet til å komme tilbake og vinne kamper. Det kommer med erfaring.

Kilder: Liverpool Echo, Liverpool Daily Post