- Frykt og lidenskap drev Carra

Brendan Rodgers forteller om sitt forhold til Jamie Carragher, og om hva som han mener gjorde scouseren til en spiller i verdensklasse på sitt beste.

- Det er trolig en blanding av frykt og lidenskap, svarer Rodgers til Liverpoolfc.com på spørsmål om hva som gjorde at Carragher har spilt på toppnivå i 16 år.

- Når jeg tenker på ham, da tenker jeg på en som prøvde å bli best mulig. Det er den lidenskapen om å ønske å bli best, men jeg tror også det er en frykt. Ikke en negativ frykt, en positiv frykt, om at det er noen som ønsker å ta plassen din. Den kombinasjonen vil alltid presse deg til å bli så god som du overhodet kan bli.

- Hva som gjør at en spiller er i verdensklasse vil være flere ingredienser. Han hadde en periode hvor han var blant de to-tre beste midtstopperne i verden, hvor måten han styrte forsvaret på var i verdensklasse.

- Når du spiller på det nivået må du være mentalt sterk. Det er ingen som er sterkere mentalt enn ham.

- Fysisk har kroppen hans forandret seg, det er hva som skjer, men han har håndtert dette og fortsatt vært profesjonell med sin diett, ernæring og forberedelser.

- Taktisk vil han ha utviklet seg mye ved å spille sammen med toppspillere, spille mot topplag og lært fra forskjellige managere.

- Det ene området som aldri virkelig blir nevnt om Carra, slik jeg ser det, er hans teknikk. Da jeg kom hit, snakket alle om hans mentale styrke og slike kvaliteter, men jeg har blitt overveldet av hans teknikk.

- Han kan slå hvilken pasning det skal være, men venstrefoten, høyrefoten, hvor god han er på hodet, evnen til å time taklinger og å lese spillet. En blanding av alt dette har gjort Jamie Carragher til verdensklasse.

- Jeg har hatt gode og tankevekkende samtaler med Jamie og vårt samarbeid har vært sterkt og alltid åpent. Han er en fin fyr. Når han nå begynner i TV tror jeg seerne virkelig vil skjønne hvor intelligent og veltalende han er.

- Jeg tror ikke det finnes en lignende type spiller. Vi må lete høyt og lavt for å finne en, eller kanskje flere spillere, som kan hjelpe oss over det tapet han vil gi spillertroppen. Men alt tar en slutt og vi vil prøve å få inn en som kan gjøre en annerledes jobb og forhåpentligvis på den måten utfylle troppen.

- Han har nå hatt mer enn 20 år hvor han har forberedt seg fysisk og mentalt på å spille på et elitenivå. Da vil du behøve en periode hvor du kan komme unna og å få tid til å få fokus tilbake.

- Hvis han ønsker å komme tilbake hit er det ingen tvil om at døren alltid vil være åpen for Jamie, og hvis han skulle ønske seg en trenerkarriere vil jeg alltid være glad for å kunne ha noen som han ved siden av meg.