- Gerrard har flere år igjen på toppnivå

Steven Gerrard tror han kan spille på høyeste nivå til han er i midten av 30-årene, opplyser Glen Driscoll. Liverpools fysiske sjef forteller om godt utbytte av individuelle trenings- og restitusjonsprogram.

Steven Gerrard har spilt hvert eneste minutt i Premier League denne sesongen. 32-åringen står bokført med åtte mål og ti målgivende pasninger på 30 kamper (2700 spilleminutter).

- Vi hadde tro på at Steven ville oppnå det han har klart i år dersom han ble håndtert riktig, sier Glen Driscoll til Liverpoolfc.com.

- For fire eller fem år siden sa folk at det var meget usannsynlig at Steven, med hans skadehistorie, noen gang ville klare dette, og ikke minst nå milepælene han har gjort i år når det gjelder spilletid i en alder av 32 år.

- All ære til Steven. Hans profesjonalitet er uten sidestykke. Steven har tro på at han kan spille på høyeste nivå til han er i midten av 30-årene, og det er en fantastisk nyhet for Liverpool.

Brendan Rodgers og trenerstaben innførte individuelle treningsprogram før sesongen, og det har fått skadefrekvensen betraktelig ned.

- Ved starten av sesongen ble det gjort en ganske stor endring i den medisinske vitenskapsavdelingen.

- Da Brendan kom inn, gjorde han det klart at ville ha en fremragende medisinsk vitenskapsavdeling så vel som rekruttering- og analyseavdeling.

- Vi ønsket å opprettholde det gode arbeidet som tidligere hadde blitt gjort i Liverpool. Fra et medisinskvitenskapelig perspektiv har vi hatt gode resultater i år.

- Hver enkelt spiller har et individuelt restitusjonsopplegg. På treningsøktene før kampene modifiserer vi treningene, slik at spillerne er friske og raske. Det er ganske unikt.

- Vi bestemmer det ut i fra den enkelte spiller, og mange variabler legges til grunn. Hver spiller har ulik skadehistorie, så mange trenger individuell behandling, terapi etc. Det er avhengig av spilleren og tidligere skader. Vi prioriterer og har fokus på disse områdene.

- Det positive er at dette trolig har bidratt med tillit overfor spillerne. Nå stoler spillere på metodikken og staben, og de vet at vi beveger oss i riktig retning.

- Det er fordeler å ha en ny manager også – spillerne er ofte ivrige etter å samarbeide. Han kontrollerer treningsmengden og periodiseringen av treningene. Han har en ledende rolle i alt dette arbeidet.

- Vi har en tilgjengelighet på nesten 90 prosent i år når det gjelder skader, og det er meget bra. Vi har nådd alle målsettinger vi har ønsket fra et medisinskvitenskapelig perspektiv.

- Når du har de fleste spillerne tilgjengelig, vil helt klart sannsynligheten for å vinne kamper øke.

Også kampanalysene er en viktig del av jobben.

- Alle nøkkeldataene vi får fra kampanalysene forteller oss at vi jobber med høy intensitet og når et høyere nivå i kampene enn tidligere.

- Årsaken til at vi kommer opp i høyere intensitet og løper mer er ofte andre variabler, slik som managerens krav til spillerne.  Taktisk ber han spillerne om å presse høyere.

- Det avhenger av kapasiteten til spillerne han tar ut. Spillere i ulike posisjoner har ulik kapasitet. Sidebackene er meget ulik midtstopperne, nesten som en annen idrett rent fysisk.

- Vi ser ut til å være i god form, og vi er fornøyd med at vi har fått dem i stand til formålet.