– Han er best i verden

Etter dagens maktdemonstrasjon på White Hart Lane er ikke Steven Gerrard i tvil om at Liverpool blir å finne i tetstriden denne sesongen. Han mener også ingen er bedre enn Luis Suárez for øyeblikket.

– Det er en veldig lang vei å gå, med mange store kamper og hindringer vi må passere. Men vi bygger mye selvtillit fra dette, sier Gerrard.

Han måtte se kampen som fotballekspert i Sky Sports i ettermiddag, men han kunne nesten ikke valgt en bedre kamp å se i studioet.

Største borteseier mot Spurs i historien

Scoringer fra Luis Suárez (2), Jordan Henderson, Jon Flanagan og Raheem Sterling sikret nemlig en svært sjelden borteseier på White Hart Lane.

Og med hele fem mål mot Tottenhams null, var dagens resultat Liverpools største seier på Spurs sin bortebane noensinne.

Premier League-toppscorer Suárez var involvert i samtlige scoringer. Hvis han ikke satte ballen i nettet selv, slo han enten den målgivende pasningen eller sørget for at vertene måtte gi fra seg en kostbar retur.

Mener Suárez er nøkkelen til Champions League

– I den formen han er i nå, så er Luis Suárez verdens beste fotballspiller, konkluderer 33-åringen.

Han sier at den målkåte ballkunstneren fra Uruguay, som var vikar i kapteinsrollen i dag, er den viktigste brikken til om Liverpool klarer å komme seg til Champions League eller ikke.

– Luis er nøkkelen til det. Hvis han fortsetter å spille som han gjør nå, er det absolutt ingen tvil om at vi avslutter blant de fire beste. Og det er det Luis ønsker.