- Han er en legende i klubb, by og land

Ian Ayre beskrev Steven Gerrard som en legende i klubb, by og land da han mottok en utmerkelse på vegne av 33-åringen ved Liverpools Post Leaders Awards torsdag kveld.

Steven Gerrard har vært kaptein for Liverpool i et tiår og har løftet Champions League-, FA-cup- og ligacup-trofeet på veien. Torsdag kveld ble han utropt til «Sports Leader of the Year» for 2013.

Gerrard er for tiden på landslagsoppdrag med England, og av den grunn mottok Liverpools administrerende direktør Ian Ayre utmerkelsen på vegne av Liverpool-kapteinen.

- Han er meget beæret over å motta en utmerkelse. Alt han mottar, enhver anerkjennelse, spesielt fra denne byen, er meget stort for Steven, uttalte Ian Ayre ifølge Liverpoolfc.com.

- Vi kjenner ham i denne byen som en kar som går foran som leder på fotballbanen: den headingen i Istanbul snudde kampen som vi til slutt gikk hen og vant. Han sto i forgrunnen der.

- Det var slike kamper vi følte at han tok seg selv i nakken og nærmest vant dem på egenhånd. FA-cupfinalen er trolig det beste eksempelet på det.

- Men den Steven vi ser i fotballklubben har en annen dimensjon. Utenfor banen gjør han så mye med sin veldedighetsorganisasjon. Men likevel ser han alltid ut til å levere, alltid ut til å vise lederskap og foregå med et godt eksempel.

- I sommer var vi på tur til Asia hvor vi jobbet hardt med spillerne i en periode på to til tre uker. Vi hadde doble treningsøkter hver dag, kommersielle aktiviteter, opptredener og møtte mange mennesker.

- På slutten av siste dag i Bangkok, før vi spilte kamp, hadde han trolig vært rundt i åtte eller ni timer i varmen. Vi kom tilbake til hotellet, og der var det 600-700 fansen i lobbyen som er vanlig på en Liverpool-turné.

- Steven gikk opp på rommet sitt, ringte en av mine medarbeidere og spurte om vi kunne sette opp et bord og en stol i lobbyen for ham. Han satt der inntil hver eneste supporter hadde fått et bilde eller en signatur.

- Det er slik Steven er. Han er en legende i denne byen, en legende i denne fotballklubben og en legende i landet sitt. Han ba meg fortelle alle at han er meget beæret over å motta denne utmerkelsen.