- Han minner meg om Carra

Steven Gerrard skryter av Jon Flanagan, etter sidebackens derby-debut. Liverpool-kapteinen mener at Evertons Kevin Mirallas burde ha blitt utvist, men var totalt sett fornøyd med å få med seg ett poeng fra Goodison.

- Jeg synes Jon Flanagan var vår klart beste spiller i kampen, sier Gerrard til Liverpool Echo.

- Han får ikke mange overskrifter, men som lagkaptein er han den spilleren jeg er mest stolt over. Jeg syntes han spilte en utrolig bra kamp.

- Han har kjempet hardt på trening for bare å komme med blant de 18 i kamptroppen, ikke bare for å komme med i startelleveren. Men manageren kastet ham ut på dypt vann mot en toppklasse-spiller som Kevin Mirallas, og jeg syntes han var sensasjonelt god.

- Det var en av de beste derbyprestasjonene jeg har sett på mange år. Jon minner meg om Carragher på mange vis. Du skal ikke dømme Jon ut fra evner eller teknikk, men fra hans hjerte, lidenskap og offervilje. Måten han kjemper for laget på.

- Han er en Liverpool-fan, slik som jeg selv, så jeg vet hva det betydde for ham å få spille lokaloppgjøret, og han var vår klart beste spiller.

Dette var altså 19-åringens første Merseyside-derby, og hans andre ligakamp på 19 måneder. I Jose Enriques skadefravær ble Flanagan foretrukket som venstreback foran Aly Cissokho.

- Jeg trengte ikke å si noe til Jon før kampen, forteller Gerrard.

- Han er en lokal gutt, og du trenger ikke å fortelle slike hva derbyet betyr. Han har vært klar over hva som forventes fra ung alder av.

- Jon var på tå hev. Han var aggressiv. Han gjorde eksakt det manageren fortalte at han skulle gjøre før avspark. Han ble bedt om å være positiv, men samtidig å være oppmerksom på trusselen Everton utgjorde. Han var strålende.

- Alle spillerne applauderte ham når han kom inn i garderoben etter kampen.

Selv spilte Gerrard sitt Merseyside-derby nummer 30.

- Jeg syntes Everton spilte litt annerledes i dette derbyet. De forsøkte å spille fotball i større grad. Det er hva deres manager forsøker på, og de spiller litt på samme måte som vi gjør. De får ballen av keeperen og prøver å spille seg ut bakfra. Tidligere år har de vært mer direkte.

- Jeg likte kampen. Jeg synes det var et fantastisk derby. Jeg er sikker på at nøytrale tilskuere satte pris på kampen, og det var en flott match å spille i også. Det var to gode lag som prøvde å vinne fra første fløytesignal av. Begge lag gikk for seieren, og det er hva alle ønsker å se.

- Begge lag forsøkte å spille fotball, men alle vet at det fine, attraktive pasningsspillet blir kastet ut av vinduet i derbyet. Tempoet var høyt, og vi forsøkte å få ballen fremover så hurtig som mulig for å få ting til å skje i motstanderens felt.

- Vi dro til Goodison for å vinne, men på 3-2 til dem hadde vi selvsagt sagt oss fornøyd med ett poeng. Det var viktig at vi ikke tapte kampen. Det ville ha blitt en lang uke frem til Hull-kampen uten Daniels utligningsmål.

- Vurdert i ettertid kunne vi ha tapt, men jeg er sikker på at Everton-spillerne tenker det samme. Med Joe Allens sjanse og Luis Suarez sin sjanse kunne det ha endt 5-5. Det var et spennende derby som jeg er sikker på vil bli vist i reprise på TV i mange år fremover.

- Fra en spillers ståsted mener jeg vi kan ta med oss mye positivt fra kampen, men også mye negativt.

- Når du scorer tre mål, men også slipper inn tre mål, får du litt blandede følelser når du forsøker å analysere kampen. Men vi er helt klart fornøyd med det ene poenget slik kampen utviklet seg. Det holder Everton bak oss.

Liverpool beholdt annenplassen på Premier League-tabellen, men er nå fire peong bak ledende Arsenal. Utfallet av derbyet kunne fort ha blitt annerledes om Phil Dowd hadde vist ut Evertons Kevin Mirallas for hans hårreisende takling på Luis Suarez etter en drøy halvtimes spill.

- Jeg skal være fair med dommeren og si at når jeg først så hendelsen så syntes jeg det var gult kort. Jeg var trolig like langt unna som dommeren, så du må la tvilen komme ham tilgode.

- Nå som jeg har sett situasjonen om igjen mener jeg det er rødt kort. Alle vet det. Men det er en vanskelig avgjørelse å ta i brøkdelen av et sekund, og fra den distansen. Så jeg skal heller støtte dommeren enn å klage på ham.

Nok en gang tegnet både Luis Suarez og Daniel Sturridge seg på scoringslisten. Sistnevnte som innbytter.

- Daniel har slitt litt med en skade den siste tiden, men manageren sa under sin prat før kampen at han trolig kunne komme innpå og bli matchvinner, eller spille en veldig viktig rolle som innbytter, forteller Gerrard.

- Når det gjelder Luis, så er han en maskin. Han er der oppe blant de beste i verden. Luis er den type spiller som ikke vil ofre frisparket sitt en tanke etter kampen. Han vil tenke på headingen han bommet på. Det er grunnen til at han er så god.

- Han vil være desperat etter å komme ut på banen igjen, og gjøre opp for den misbrukte sjansen. Det er hva de beste spillerne gjør. De blir ikke høye på pæra på grunn av de bra tingene de gjør. De analyserer feilene de gjør, finner ut hva som gikk galt og hvordan de kan bli bedre.