- Håper å spille for Liverpool neste sesong

Michael Ngoo har gjort seg såpass bemerket på utlån i Hearts at Celtic skal være villige til å betale £2M for ham til sommeren. Men selv håper spissen å spille for Liverpool neste sesong.

På søndag spiller Ngoo på Hampden Park for Hearts i den skotske ligacupfinalen mot St Mirren, og der håper han å få vist for Liverpool-manager Brendan Rodgers at han er en kar å satse på.

- Brendan kan kanskje være på utkikk etter alternative egenskaper til sitt lag, slik som høyde og styrke, så forhåpentligvis har jeg gjort nok til å bli vurdert som en av de unge spillerne som inngår i hans planer for neste sesong, uttaler Ngoo til Herald Scotland.

- Det kan være ulike grunner til at han kan sette meg inn på laget. Nå er jeg glad for at jeg kan få prøvd meg mot gode forsvarere i min første sesonginnspurt på toppnivå, sier spissen om utlånsoppholdet i Hearts.

- Jeg er fortsatt ung, og dersom jeg fortsetter å jobbe og trene har jeg muligheten til å bli en Plan B for Liverpool, fortsetter han.

Ngoo kom til Liverpool fra Southend, og er egentlig West Ham-fan. Men nå er det Liverpool som teller for spissen, selv om han fort kunne ha endt opp i Manchester United i stedet. Han scoret til og med for Manchester Uniteds juniorlag i finalen i den prestisjefylte Milk Cup i Nord-Irland en gang.

- Jeg scoret i finalen mot Sheffield United, og hadde også en målgivende pasning i 2-1 seieren den gangen. Det var fint å være med å vinne en finale. Paul Pogba, Ravel Morrison, Will Keane og Joshua King spilte på det laget. Alle unge spillere som har fått sjansen på Uniteds førstelag. Det var en flott erfaring. Manchester United ønsket å skrive kontrakt med meg, men jeg endte opp med å velge Liverpool, forteller London-gutten.

- Jeg snakket aldri med Alex Ferguson. Kenny Dalglish hadde stor innflytelse på mitt valg som akademimanager i Liverpool. Vi hadde en rekke samtaler, og han var også med på treningene våre fra tid til annen. Han var hele tiden tilstede, og ga oss alle gode råd. Han var en kvalitetskar på treningene. Han kunne spøke og le, men så snart han begynte å vise frem sine triks og kvaliteter kunne du se hvor god han var. Han vet fortsatt hvor målet står. Han har ikke mistet den evnen. Slike kvaliteter mister du aldri.

På søndag skal altså Ngoo spille i sin første store finale. Den skotske ligacupfinalen. Hans eneste erfaringer med denne type kamper stammer fra det å være tilskuer på Liverpools to Wembley-finaler i fjor.

- Alle reservelagsspillerne dro for å se begge finalene, og feiret med laget etter seieren i ligacupfinalen. Det var en flott opplevelse, men ikke det samme som å spille. Det blir veldig annerledes på Hampden Park på søndag, når jeg må heve mitt spill. Jeg har selvsagt alltid ønsket å spille i slike finaler. Alle spillere ønsker å oppleve slike store kamper og store begivenheter. Men jeg innser at jeg er ung og fortsatt lærer meg spillet og forsøker å tilegne meg rutine.

- Det er fint å lære fra gode spillere, og være med på store kamper. Du må suge til deg alt disse spillerne gjør, og bruke det selv når du får sjansen, sier Ngoo om finaleopplevelsene med Liverpool i fjor.

- Liverpool-troppen reiste hjem rett etter ligacupfinalen, fordi det var midt i ligasesongen. Vi feiret på toget tilbake til Liverpool. Trofeet ble sendt rundt, vi fikk litt champagne og alle tok bilder og sang. FA-cupfinalen var ikke like hyggelig. Det var vanskelig å se de erfarne spillerne så langt nede. Du ønsker det som er best for dem og laget, så vi følte alle med dem. Etter et slikt tap må du bare prøve å finne ut hva som gikk galt.