- Har lært av kampene mot So'ton og West Ham

Rodgers sier det mentale fokuset må være det samme uansett motstander. Spillerne må gjøre grovarbeidet uten ball. Mot defensivt orienterte lag må ballen spilles gjennom, rundt eller over motstanderen.

- Det vi tok med oss fra Southampton-kampen er at vi må sørge for at vi har roen når vi tar fatt på en hvilken som helst kamp, uttaler Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- Den roen betyr at du er klar til å kjempe og vise målbevissthet.  Selv om Southampton lå nær bunnen av tabellen og vi var inne i en god periode, viser det seg at marginene er veldig små på dette nivået. Etter det tilbakeslaget reiste vi til Aston Villa og responderte meget bra.

- Uansett om du møter Reading eller Manchester United, må det mentale fokuset være de rette foran hver kamp. Det er meget viktig når du reiser til en bortekamp i ligaen at du gjør grovarbeidet. Du må jobbe, løpe og presse.

- Når vi gjør dette som lag, vil vi få gode prestasjoner og resultater. Vi skal reise til Reading og hente frem den målbevisstheten og lagånden som vi har vist ofte denne sesongen. Da vil våre kvaliteter komme frem.

Liverpool klarte bare 0-0 mot West Ham forrige helg. Rodgers avviser at Liverpool er for forutsigbare i angrepsspillet.

- Jeg tror verken det hadde noe med måten vi spiller på eller at vi ikke har plan B, C eller D.

- Vi spilte bra, vi forsvarte oss bra og strukturen i laget var bra. Spillet fløt ikke så bra på den siste tredjedelen av banen, og det var trolig det som var vår undergang mot West Ham.

- I mange kamper denne sesongen har angrepsstyrken og angrepstrusselen vært der. Det var den ikke forrige helg. Kvaliteten var ikke god nok helt fremme på banen.

- Men jeg tror det ikke har vært noen klager på antall scoringer denne sesongen. Scoringssnittet er på et høyt nivå. Det var bare en av disse kampene hvor vi slet med å få gjennombruddet etter at vi mislyktes med å få en tidlig scoring.

- Vi har arbeidet godt denne uken med hvordan vi skal spille mot lag som legger seg bakpå og forsvarer seg dypt. Hvis vi ikke kan spille igjennom dem, så må du spille rundt dem. Hvis du ikke kan spile rundt dem, da må du spille over dem.

- Vi er hele tiden ute etter å finne måter og spillere som kan gi oss løsninger for å vinne slike kamper.

- Er det tid for å spille mer direkte. Selvsagt, men du kan være for direkte. Vi gjorde et bytte her om dagen for å prøve å komme rundt på sidene. Vi satte innpå en kantspiller i Oussama Assaidi fordi mye gikk gjennom midten. Vi ønsket å få innlegg inn i feltet.

- Vi skal gjøre det som kreves for å vinne kamper. Vi skal ikke være snobbete ved å ha bare en måte å spille på. Jeg har mine prinsipper som jeg føler sterkt for, og de kommer jeg alltid til å beskytte og forsvare, men vår plan er å vinne. Uansett hvilken måte vi skal gjøre det på, så skal vi det.