- Har spillere som kan steppe inn

Med en rekke nye spillere i den offensive delen av Liverpool-troppen, mener Joe Allen at de røde er forberedt på å angripe uten en suspendert Luis Suárez.

– Det var mange kamper, særlig i starten av sesongen, vi ikke klarte å få hull på byllen. Men med kvaliteten som er blitt hentet inn for å styrke kvalitetene vi allerede har, kan en tydeligere se måten vi ønsker å angripe på, og vi får nå belønningen for det, sier Allen, ifølge Sky Sports.

Ansvaret i angrepet til de røde lå hovedsakelig på skuldrene til Suárez det første halvåret av fjorårssesongen.

– Det var nok et problem i fjor at vi ikke klarte å få inn spillerne vi ønsket i tide, og det sørget for at troppen til tider var litt for tynn, erkjenner han.

I sommer har derfor Brendan Rodgers og Liverpool vært svært tidlig ute på overgangsmarkedet, og før lagets første treningskamp i juli hadde Liverpool allerede signert fire nye spillere, der Iago Aspas og Luis Alberto er tiltenkt å styrke angrepet. Samtidig har Liverpool med seg Daniel Sturridge og Philippe Coutinho fra januarvinduet

– Denne sesongen har vi hatt sjansen til å få spillerne inn tidlig, noe som har vært strålende fordi vi får hele sesongoppkjøringen sammen.

– Hvis vi får noen skader eller suspensjoner, har vi spillere som kan steppe inn og gjøre jobben, så jeg tror tegnene er veldig positive når det gjelder det.

Liverpool må, uansett om han selges eller ei, klare seg uten Suárez første månedene av sesongen, ettersom han fortsatt soner sin ti kamper lange utestengelse fra april.

Allen, som nå har god tro på at laget er i stand til å demme opp for det ventede savnet av uruguayaneren den første delen av sesongen, vil ikke «stikke nesa si i andres saker» når han blir spurt om fremtiden til Suárez.

– Det er individuelt, og som spiller fortsetter man bare med det man driver med. Vi venter alle på å se hva som kommer til å skje, sier Allen om Suárez.