- Heldig som ikke ble alvorlig skadet

U18-trener Neil Critchley mener at Pedro Chirivella var utrolig heldig som ikke pådro seg en alvorlig skade da han ble taklet på stygt vis av en Everton-spiller i tirsdagens mini-derby.

Evertons Joe Williams fikk direkte rødt kort for den stygge taklingen, og Chirivella haltet av banen. Heldigvis dreier det seg kun om et kutt i låret.

- Etter å ha sett taklingen i reprise må jeg si at Pedro var heldig som kunne gå av banen for egen maskin, sier trener Critchley til Liverpool Echo.

- Dette var faktisk ikke den eneste stygge taklingen han ble utsatt for. Det var en annen stygg takling fra en annen Everton-spiller bare sekunder tidligere. Pedro var heldig som fikk beinet sitt ut av veien for den første taklingen, men han hadde ikke sjanse til å unngå den andre, som traff beinet hans.

- Jeg er sikker på at guttene som satte inn taklingene ikke vil være stolte av dem, når de ser dem om igjen. Vi snakker her om 16-17 år gamle gutter. Takler du slik som dette kan du ende opp med å ødelegge noens karriere.

- Pedro har fortalt meg at det går bra med ham, men det sier han alltid for han er så desperat etter å spille. Vi vil vurdere situasjonen hans på nytt i dag, og bestemme oss for om han kan spille i helgen som kommer.

Om selve kampen sier Critchley følgende:

- Jeg synes ikke det var mye som skilte lagene. Everton var best før pause, men kampen ble på mange måter avgjort da Ryan Kent var alene gjennom. Vi tok ikke vare på sjansen, og Everton gikk rett i angrep og fikk sitt andre mål når en keepertabbe kostet oss dyrt. Istedet for å gå til pause på 1-1 ble det 2-0 til dem.

På lørdag er det bortekamp mot Newcastle som står på programmet for U18. Daniel Trickett-Smith og Nathan Burke kan være tilbake etter at de gikk glipp av derbyet grunnet skader. Critchley vil også vurdere situasjonen til Jordan Williams, som spilte for U21 mot PSV i går.

Midtbanespiller Connor Randall er opptatt av at laget må slå tilbake mot Newcastle.

- Vi var veldig skuffet over at vi tapte derbyet. Vi kunne ha gjort det langt bedre i den kampen. En dårlig førsteomgang kostet oss dyrt. Everton la press på oss fra avspark av, og de skal ha honnør for at de vant kampen.

- I begynnelsen av andre omgang hadde vi flere sjanser, men dessverre klarte vi ikke å ta vare på dem. Vi må prestere bedre enn dette i neste kamp.