- Hindrer ikke Suárez

Daniel Sturridge har selv uttalt at han foretrekker midtspissrollen, og Liverpools manager forklarer at det heller ikke vil være negativt for Luis Suárez.

Mange lurer på hvordan manageren har tenkt å bruke nysigneringen i treeren på topp. Tidligere har han både spilt i midten og på kantene, og spilleren selv innrømmet nylig at han foretrekker rollen som midtspiss. Brendan Rodgers har antydet at 23-åringen vil bli satset på sentralt.

Fra den posisjonen har imidlertid Luis Suárez nettet imponerende 15 ligamål så langt denne sesongen – nest flest i Premier League. Men Rodgers forklarer at han ikke har kjøpt en spiller som kun kan bekle én rolle.

– Jeg hentet ikke Daniel for hindre noen andre spillere, men for å gjøre oss bedre. Spillertypene vi forsøker å få inn i klubben, er spillere som er fleksible. Daniel kan spille på høyre- og venstresiden, og han kan spille sentralt. Og det er akkurat det samme med Luis Suárez. I Ajax spilte han på begge kantene og i midten – uansett hvor han spiller, scorer han mål. Og det er slike spillere vi ønsker.

– Vi forstår at hver enkelt spiller er best i eller foretrekker én spesiell posisjon, men jeg hentet ikke en spiller inn hit for å hindre andre, og Daniel vil bli en fin tilvekst til troppen – og det er jeg sikker på at han kommer til å vise. Som alle gode spillere, ønsker de å spille med andre gode spillere, og jeg ser frem til at laget blir bedre og bedre utover i andre del av sesongen.

Rodgers utelukker ikke at Sturridge kan få sin debut allerede mot Mansfield kommende søndag.

– Vi ser det an. Han jobber fortsatt med formen, fordi han ikke har spilt kamper på en god stund. Jeg kommer ikke til å stresse med å få ham inn på laget, men han har sett bra ut på de få treningene han allerede har hatt.

– Jeg setter ikke noe særlig press på ham for at han umiddelbart skal komme inn og prestere, spesielt på grunn av nivået laget spiller på for tiden, men i løpet av de neste ukene håper vi at han skal nå en brukbar form.