- Ingen e-cup kan være en velsignelse

Brendan Rodgers mener at Liverpool vil ha en større sjanse til en topp fire-plassering i Premier League uten e-cupspill neste sesong.

Liverpool står i fare for å ikke kvalifisere seg til spill i Europa for kun andre gang siden 1999. Anfield-klubben ligger på 7.plass i Premier League når seks kamper gjenstår. En plass i Champions League virker å være utenfor rekkevidde ettersom det skiller ni poeng opp til fjerdeplassen. Også kvalifisering til Europa League, noe som kun er garantert med en 5.plass, ser ut til å bli en vanskelig oppgave. Liverpool ligger syv poeng bak Arsenal, som for øyeblikket innehar 5.plassen. Liverpool har imidlertid også en mulighet til en Europa League-plass gjennom Fair Play League.

Brendan Rodgers ønsker å delta i e-cup neste sesong, men føler at det vil være vel så nyttig for klubben på lang sikt å bare kunne konsentrere seg om de hjemlige turneringene i 2013/14-sesongen.

- Det finnes to argumenter, sier Brendan Rodgers til Liverpool Echo. 

- Som klubb ønsker vi å være med. Vi likte virkelig e-cupfotballen denne sesongen etter å ha stått utenfor ett år, og jeg vet at supporterne liker reisene.

- Men man kan argumentere for at en sesong uten e-cupspill vil gi oss en større sjanse til å ende høyere på tabellen – kjempe om en topp fire-plassering som er en meget vanskelig oppgave nå med en rekke lag der oppe og med finansene involvert.

- Troppen vår ved begynnelsen av denne sesongen var liten, og vi bygger den gradvis opp.

- Vi ville like å være med. Vi ønsker å ende så høyt på tabellen som mulig, men det er ikke verdens undergang om vi ikke kvalifiserer oss for Europa. Hvis det ikke skjer, så kan det være en velsignelse for oss.

- Det kan gjøre oss i stand til å hevde oss i ligaen neste sesong, og det kan bli et reelt springbrett for de kommende årene. Vi ønsker å ha en sterk nok tropp til å kunne håndtere e-cup så vel som liga og hjemlige cuper.