- Jeg er en mer komplett spiller nå

Lucas Leiva føler seg meget komfortabel i den defensive midtbaneposisjonen han har i Liverpool. Han kan også spille i en mer offensiv rolle om det kreves.

Lucas Leiva slet med å tilpasse seg engelsk fotball da han kom til Liverpool. Rafael Benítez begynte etter hvert å bruke brasilianeren på defensiv midtbane.

- Jeg var 20 år da jeg kom til engelsk fotball i 2007. Jeg kom fra Gremio hvor jeg allerede hadde spilt førstelagsfotball, uttaler Lucas til fifa.com.

- Jeg følte at jeg beveget meg i 50 km/t mens alle andre på banen løp i 100. Jeg var ikke forberedt på det og måtte utvikle meg både fysisk og taktisk.

- Det er derfor mange spillere ikke velger å dra direkte fra Brasil til England. I Spania og Portugal, og selv i Italia, er tempoet i spillet annerledes.

- Såpass tidlig presterte jeg bedre i Champions League-kampene enn i Premier League. Når det gjaldt tempoet i kampene var det som å gå fra det ene ekstreme til det andre.

- I Gremio var jeg også et overraskelsesmoment, og mange ganger kunne jeg operere som sentral midtbanespiller.

- Grunnet tempoet i Premier League skiftet jeg posisjon. Selv om jeg var 20, kunne jeg ikke håndtere kravet om å bli med fremover og komme tilbake hele tiden i kampene.

- Benítez innså snart at jeg var mer komfortabel i en dypere rolle, vinne tilbake ballen og starte angrep.

- Nå om dagen er jeg så komfortabel i den posisjon at jeg føler at jeg alltid har operert der. Jeg er uten tvil en mer komplett spiller nå. Hvis kampscenarioet krever det, kan jeg også spille i en mer offensiv rolle.