- Jeg er ikke sint på Liverpool

Pepe Reina forklarer nærmere om sin skuffelse over ikke å ha blitt informert om låneavtalen med Napoli. Respektert journalist hevder at LFC uansett ønsket å kvitte seg med keeperen.

«Jeg er ikke sint på Liverpool – tvert i mot», uttalte Pepe Reina til italiensk radio etter at et åpent brev til fansen på spillerens egen hjemmeside kunne tolkes som at han var bitter på klubben for at de gikk bak hans rygg i forbindelse med låneavtalen med Napoli.

«Min avskjed var annerledes enn jeg hadde forventet den, men jeg vil alltid være takknemlig overfor klubben.

«Dette er fotballens natur. Når du er elsket av et lag, da føler du det virkelig, men når du har dårlige perioder da blir du behandlet annerledes. Når alt kommer til alt vil jeg huske den kjærligheten jeg følte fra fansen gjennom så mange år. Jeg er veldig stolt over å ha spilt nesten 400 kamper for Liverpool.

«Jeg vil huske vennene jeg fikk inne i og utenfor garderoben. Et premieskap står der og samler opp støv, men venner varer livet ut.

«Avtalen var ikke endelig, da du ikke kan gjøre det uten godkjenning fra spilleren, men en var kommet langt og jeg visste ikke om det,» forklarer Reina om overgangen til Napoli.

«Rafael Benitez er den beste treneren jeg har hatt og jeg vet ikke om jeg hadde gått til Napoli hvis det ikke var for ham.»

Tony Barrett, som skrev biografien til Pepe Reina «(Pepe – My autobiography), hevder i en blogg på nettsiden til The Times, at Liverpool og Brendan Rodgers ville ha ønsket å kvitte seg med keeperen selv om han ikke skulle ha budt seg frem til Barcelona.

«Hva Liverpool ikke har innrømmet, og de har ingen plikt til å gjøre det, er at de hadde tatt avgjørelsen om å kvitte seg med Reina, som følge av kombinasjonen av at han hadde en lønn på £110000 i uka og det var tvil om hans form, lenge før han informerte dem om sitt ønske om å gå til Barcelona dersom den muligheten skulle oppstå.»