- Jeg er mye roligere nå

Luis Suarez sier at han har returnert fra karantene som en langt roligere person enn før biteepisoden med Branislav Ivanovic. Ønsker ikke å være slik som tidligere.

Luis Suarez har scoret tre mål på to kamper etter at han returnerte fra en karantene på ti kamper for å ha bitt Chelseas Branislav Ivanovic. Spissen har vist et roligere temperament på banen hittil, blant annet lar han seg ikke hisse opp av feilaktige dommeravgjørelser.

På lørdag viste han en myk side av seg da han hadde med seg sin nyfødte sønn Benjamin og tre år gamle datter Delfina ute på banen for å hilse på motstanderen før kampen.
- Jeg er klar over at jeg har vært roligere i de seneste kampene jeg har spilt, uttaler Luis Suarez til uruguayanske El Pais ifølge the Guardian.

- Jeg er meget selvkritisk og jeg innser at det å være roligere hjelper meg mye til å spille bra. Jeg innser og foretrekker å fortsette slik, og ikke være den samme som tidligere.

Suarez overasket mange med å ha med barna på gressmatten før kampen mot Crystal Palace, men det er en tradisjon i Uruguay. Liverpool FC lot ham motvillig gjøre det.

- I England er det ikke vanlig, og først sa folk i klubben at jeg ikke kunne ha dem med ut. Jeg fortalte dem imidlertid at barna mine skulle være med meg, enten klubben likte det eller ikke. De forsto det til slutt, og det var et hyggelig øyeblikk, et unikt øyeblikk for meg.
 
- Famililen får meg til å tenke hardt og de roer meg ned. Nå om dagen tenker jeg mye på dem når jeg er på banen. Jeg ønsker at min sønn skal leve slik jeg gjør. Jeg led mye da jeg var barn. Jeg ønsker ikke at mine barn, eller noen barn, skal oppleve slike stunder som jeg hadde. Som forelder forsøker jeg å gi dem all kjærlighet i verden og alt det beste.

Suarez tilbakeviser antydninger i media om at han benyttet barna for å komme på godfot med fansen før sin første opptredenen på Anfield siden transfersagaen i sommer.

- Jeg bryr meg ikke om hva engelske aviser skriver. Det eneste jeg bryr meg om er fotball, og samvær med familien er det jeg liker best.

Arsenal var svært interessert i hente Luis Suarez i sommer, og spilleren antydet at han ville forlate klubben for å spille Champions League. Steven Gerrard har innrømmet at han våknet opp hver morgen og håpet at det ikke skulle bli noen overgang. Liverpool-kapteinen var veldig aktiv i å overtale uruguayaneren til å bli.

- Jeg vet ikke om han ba, men det han sa er hva han føler. Han snakket med meg hele tiden. Etter min mening er Gerrard en legende i Liverpool og en flott lagkamerat som har hjulpet meg mye.

- Hans innstilling var et ekstra løft for meg i å ta avgjørelsen om å bli værende i Liverpool. Både han og Liverpool-fansen hadde stor innflytelse på det. Jeg beundrer ham for den store spilleren han er på verdensbasis. For meg vil han alltid være en målestokk. På klubbnivå er han den beste spilleren jeg har spilt sammen med i min karriere, både som person og fotballspiller.