- Jeg er tilbake i form

Liverpool-kaptein Steven Gerrard proklamerer at han er tilbake i god gammel form igjen foran søndagens bortekamp mot Manchester United.

Scouseren innrømmer at hans form har variert mye i første halvdel av sesongen, men føler at han har prestert mye bedre de siste ukene.

- Prestasjonene mine har variert mye denne sesongen. Men jeg har likevel nådd noen milepæler både med klubb- og landslag. Jeg har passert 600 kamper for klubben, og 100 landskamper for England. Vi startet litt tregt, og har ligget litt for langt ned på tabellen, derfor har jeg blandede følelser så langt, uttaler Gerrard til Liverpools offisielle magasin.

- Formen min har vært ujevn. Jeg har spilt bra i noen kamper, men har vært skuffet over egne prestasjoner i andre. Jeg er heller ikke fornøyd med antall mål jeg har gjort. Folks meninger og oppfatninger av deg forandres når du scorer mål.

- Prestasjonene mine har gradvis nærmet seg det nivået jeg ønsker at de skal ligge på, så dersom jeg kan score noen flere mål i tillegg til å prestere på et godt nivå vil folk kanskje begynne å si at Steven Gerrard er tilbake.

- Manageren har ikke bedt meg gjøre noe annerledes eller spille på en annen måte enn tidligere, men grunnet skader, situasjoner laget har havnet i og formasjonene vi har spilt i, har jeg naturlig ligget litt dypere i banen. Jeg har blitt mer beskyttende, og ikke spilt på samme måte som den gamle Steven Gerrard, som gikk for gull uten bremsene på.

- Når du er en av de rutinerte spillerne på laget, blir laget viktigere enn deg selv, og jeg har kanskje ofret meg for laget i enkelte kamper, og forsøkt å beskytte laget ved å spille dypere og kontrollere midtbanen sammen med Joe Allen. Men nå er Lucas tilbake, og han gjør at jeg får mer frihet til å gå fremover langt oftere, så forhåpentligvis kan jeg score noen mål nå.

- Jeg har fått et løft av at laget stadig har blitt bedre, og det kommer til å bli enda bedre. Jeg tror jeg vil være fornøyd med både meg selv og laget når sesongen er over, for jeg tror vi kan få en veldig sterk avslutning på sesongen.

- Vi fikk ikke den starten på sesongen som vi ønsket oss, men det overrasket meg ikke ettersom mye hadde blitt forandret. Vi hadde et helt nytt trenerteam, og det var noen nye spillere også, samtidig som noen forsvant fra klubben. Mine erfaringer fra fotballen tilsa at når så mange forandringer finner sted, vil det ta tid før laget finner rytmen. Folk må bli vant til hverandre, og vi må bli vant til managerens filosofi og hvordan han ønsker at vi skal spille.

- Slik sett var det ingen overraskelse at vi fikk en treg start, men nå føler jeg at vi virkelig beveger oss i riktig retning. Vi har vært tålmodige så langt. Fra nå av og frem til sesongslutt tror jeg vi vil ta store steg i riktig retning, og bli mye bedre. Jeg har virkelig tro på at vi kan snike oss inn blant topplagene, men alt handler om stabilitet og å vinne kamper. Vi må vinne kamper vi før spilte uavgjort i, og unngå tåpelige tap. Vi må bli kvitt slike resultater.

- Det at vi fikk ny manager i sommer ga hver enkelt spiller en fantastisk mulighet til å begynne med blanke ark. Og spesielt gjaldt det de unge spillerne i troppen. De har vært utrolige, alderen deres tatt i betraktning. Spillere som Sterling, Suso og Wisdom har spilt regelmessig i en yngre alder enn jeg, Jamie Carragher og Michael Owen gjorde. Dette er en tøff liga, og de har blitt bedt om å spille i vanskelige kamper, så jeg tar hatten av for dem. De vil definitivt dra nytte av de erfaringene de har høstet denne sesongen.

- Det er også flott for oss mer erfarne spillerne å se unge spillere slå igjennom. Vi forsøker å støtte dem, og gi dem råd. Jeg har trivdes med en slik rolle også. Jeg prøver hele tiden å være tilstede for dem, og være tilgjengelig, slik at jeg kan hjelpe dem. Jeg har vært i deres sko selv, og forstår hvor vanskelig det kan være.

- Man føler et enormt press når man spiller for Liverpool, uansett hvilken alder du er i. Det er en klubb som automatisk medfører at du føler press. Det er en enorm klubb, hvor forventningene er store. Supporterne er lidenskapelige. De lever og ånder for fotballen, og ønsker å vinne hver eneste kamp. Som spiller er det tøft å leve opp til slike forventninger, men vi er også heldige som er i en slik posisjon. Det er en slik situasjon der presset du føler er verdt det. Du må lære deg å leve med presset og at du må ofre enkelte ting, for belønningen det gir å spille for denne klubben er fantastisk.