- Jeg føler meg bra nå

Joao Carlos Teixeira kunne ikke trene i syv måneder etter at han kom Liverpools ungdomsakademi på grunn av en ryggskade. Nå øyner han spill på førstelaget til de røde.

- Jeg er en offensiv midtbanespiller, en nr. 8 eller nr. 10, sier Joao Carlos Teixeira i et intervju med Neil Mellor for Liverpoolfc.com. - Jeg likte spesielt Kaka da han var hos AC Milan. Jeg fulgte alltid ham og han var min rollemodell.

- Jeg foretrekker å spille i midten da jeg har gjort det hele mitt liv. Mye av treningen er lik den spanske måten å spille på slik at jeg føler liten forskjell der. Den fysiske kontakten er forskjellig og vanskelig, og det er mye kaldere her, men spillestilen er slik en ser i Spania.

Joao måtte gå med korsett i et halvt år rett etter at han kom til akademiet, som følge av et problem med ryggen. Den elegante midtbanespilleren hadde imponert for spill med Sporting Lisboa i en NextGen kamper mot Liverpool U19, og selv med den alvorlige skaden var man villig til å satse på portugiseren. Denne sesongen har 20-åringen endelig begynt å få spilletid og vært på banen i ni av kampene til seiersvante Liverpool U21.

- Jeg føler meg i form nå. Noen ganger føler jeg noe smerte i ryggen, men jeg har øvelser som skal bøte på det. Jeg føler meg alltid klar til å spille etter å ha gjort dem.

- Det var virkelig tøft da jeg etter fire treninger her ble fortalt at jeg ikke kunne trene mer som følge av problemene med ryggen. Jeg var frustrert, da jeg hadde spilt virkelig bra for Sporting og ikke fikk lov til å spille her. Det ble syv måneder uten trening og det var hardt.

- Lagkameratene mine og folk som arbeidet i klubben hjalp meg med alt. Uansett hva problemet var så ville de alltid hjelpe meg, og jeg kan bare si mange takk. Jeg lærte engelsk på skole i Portugal, men det var ikke perfekt og jeg prøver å bli stadig bedre til det.

- Da vi kom hit (for å spille mot Liverpool i NextGen) snakket vi om det i Sporting, hvilken stor klubb Liverpool er og stadion med all dens historie. Vi var oppglødde over å få spille der; det var veldig artig og ikke minst det å kunne score.

- En av årsakene til at jeg signerte var stadion, historien til klubben og jeg vet jeg kan ha en sjanse til å få spille for førstelaget. Jeg gjorde det rette valget og jeg trives.

- Jeg er supporter av Sporting Lisboa, og i England er jeg supporter av Liverpool.  Liverpool er en enorm klubb, en av de ti største i verden. Jeg går mye til stadion for å se på førstelaget. Det var utrolig å høre «You’ll Never Walk Alone» for første gang.