- Jeg inngår i Rodgers' langtidsplaner

Stewart Downing har blitt fortalt av Brendan Rodgers at han inngår i Liverpools fremtidsplaner. Spileren vet at han ikke tillate seg en formsvikt grunnet god konkurranse om plassene.

Stewart Downing sto i fare for å bli solgt ved begynnelsen av sesongen, men har etter hvert tilrevet seg fast plass på laget. Nå har kantspilleren startet 17 ligakamper på rad for Liverpool. Den tidligere Middlesbrough- og Aston Villa-spilleren har fått forsikringer om at han inngår i Liverpools fremtidsplaner.

- Jeg trenger bare å kikke på benken for å minne meg selv om at jeg må fortsette å prestere bra, forklarer Stewart Downing til Liverpool FC Magazine.

- Det er skikkelig konkurranse om plassene, spesielt etter at Daniel (Sturridge) og Coutinho ankom i januar. Og spillere som Raheem venter også på sin mulighet. Det betyr at du kommer til å bli satt ut dersom du ikke spiller bra.

- Jeg er sikker på at manageren vil være ute etter å styrke troppen i sommer. Han har sagt at jeg er en del av hans langtidsplaner, og det er flott å høre. Nå må jeg sørge for at det fortsetter å være tilfelle.

Stewart Downing kom til Liverpool sommeren 2011, men slet med å prestere bra før et stykke ut i denne sesongen.
- Noen spillere finner seg til rette umiddelbart i en ny klubb. Andre gjør det ikke. I mitt tilfelle tok det lengre tid enn jeg selvsagt ønsket.

- Jeg er glad for at det stemmer nå. Jeg har fått muligheten til å fortsette å spille for en stor klubb. Jeg har alltid trodd at jeg kunne gjøre det bra her. Jeg har gjort det de seneste månedene. Jeg ønsker å fortsette med det resten av sesongen og i årene som kommer.

- Brendan utfordret meg til å score mål, og jeg har satt inn noen. I ligaen slet jeg med forrige sesong.  Jeg tror det var tilfelle for hele laget. Målene har kommet den seneste tiden, og jeg scoret også på en heading mot Wigan. Det er fint å score ulike slags mål. Jeg tror ikke manageren ser så nøye på statistikken. Han har sagt alt som betyr noe er å spille bra.

Rodgers har ofte foretrukket en angrepskvartett etter at Philippe Coutinho og Daniel Sturridge ankom i januar. Stewart Downing har regelmessig fått muligheten ute til høye. Alle tre spillerne, inkludert Luis Suarez, får lov til å bevege seg nokså fritt

- Det handler om fleksibilitet. Vi har gjort mye arbeid med systemet på treningsfeltet. Hvis dere ser på topplagene, trenger man spillere som kan bevege seg rundt på banen. Gareth Bale er et utsøkt eksempel. Nylig har han ikke vært ute på vingen, men han har vært overalt og skapt problemer.

- Jeg synes vi har denne dimensjonen nå: Daniel har kommet inn og komplimenterer Luis meget bra. Den ene har hurtighet inn i bakrommet, mens den andre kommer inn og gjør magiske ting.

- Coutinho er også bevegelig, og det gjør livet vanskelig for motstanderne. Det er et område vi bør forbedre ettersom vi lærer å spille sammen. Jeg vet at vi har blitt mer taktisk årvåkne. Jeg tror jeg har en bedre idé om hvor jeg skal være og når jeg skal være der.