- Jeg kommer til å savne Jamie

Steven Gerrard synes betegnelsen visekaptein passer dårlig på Jamie Carragher. Selv hevder lagkapteinen at de to ledet laget sammen.

Jamie Carragher og Steven Gerrard spilte sammen i 383 ligakamper, noe som er mer en noen annen duo i Premier Leagues historie.

- Jamie er en stor leder. For å være en stor leder må du kunne å bruke snakketøyet. Du må være i stand til å organisere, og vite hva du skal gjøre ute på banen. Du må gå foran som et godt eksempel, og sende riktig signal til de andre spillerne på riktig tidspunkt, sier Gerrard til Liverpoolfc.com.

- Jeg har egentlig aldri sett på Jamie som visekaptein eller som nummer to bak meg. Han var også en kaptein. Vi løftet hverandre og prøvde å gjøre jobben sammen etter beste evne.

- Jamies bidrag for Liverpool var utrolige. Det er bare å se på statistikken. 737 kamper, og flesteparten av dem var på et stabilt høyt nivå. Det var kamper hvor han ga absolutt alt. Blod, svette, målbevissthet, lidenskap, alt. Alle ord som kan assosieres med en toppspiller kan brukes om Jamie i de kampene han har spilt.

- Jeg er et par år yngre enn Jamie, og første gang jeg møtte ham holdt jeg faktisk på å vaske proffenes garderobe. Han var i dusjen, og delte ut noen verbale stikk som vanlig. Det er det første minnet jeg har om ham. Jeg husker også jeg så ham trene. Jeg reiste ned til Lilleshall en gang, og så ham spille der. Han spilte faktisk spiss på den tiden. Han var en spiller jeg fulgte ganske tett da jeg var ung. Det var først fire eller fem år etter dette at vi ble nære venner. Etter at jeg hadde spilt meg inn på førstelaget. Det var da vi begynte å stå hverandre virkelig nær.

- Det som gjorde ham til en forsvarer i verdensklasse var at han alltid spilte med hjertet utenpå drakta. Han har en iboende kraft som ikke mange fotballspillere har. Da han var på toppen av sin karriere var han en veldig vanskelig spiller å spille mot. Jeg spilte mot ham i kamper på trening på den tiden, så dette vet jeg.

- Jamie hadde en enorm innflytelse i garderoben. Alle vet at han er en vidunderlig kaptein og en stor leder. Han snakker og organiserer ting hele tiden. Som kaptein har han vært til stor hjelp for meg og alle de andre spillerne. Det er den siden av ham vi kommer til å savne mest. Du kan erstatte alle fotballspillere når det gjelder talent og ferdigheter. Det er svært mange gode fotballspillere rundt om i verden. Det er langt vanskeligere å erstatte kvaliteter som godt lederskap og den stemmen.

- Jamie spilte hardt, men alltid fair. Hans disiplinærstatistikk taler for seg selv. Han var en spiller som fikk veldig få gule kort, og jeg tror han ble utvist bare et par ganger. Han var fair, spilte spillet på riktig måte og sto frem som et utrolig godt forbilde for unge gutter som ønsket å bli forsvarsspillere.

- Han viste også respekt for dommerne. På vårt nivå må du være litt smart og forsøke å få dommerne på din side. Av og til fungerer det, av og til ikke. Det er alltid to eller tre spillere hos motstanderlaget som hele tiden snakker til dommeren. Det skjer alltid på en respektfull måte. De spøker ofte med dommeren. Det er bare sunt, og noe alle lag gjør.

- Jamie og jeg er selvsagt nære venner. Vi har stor respekt for hverandre, og familiene våre kjenner hverandre, inkludert barna. Vi gjør ting sammen utenfor banen også, og jeg er sikker på at det gode vennskapet vi har vil fortsette. Når du spiller sammen med noen i så lang tid, og har tilbrakt så mye tid sammen, vil vennskapet forbli det samme selv om Jamie når har gitt seg som fotballspiller.

- Det har vært noen vanskelige dager siden han ga seg, der du innser at han ikke vil være tilstede så mye lenger. Jeg er trolig den som vil savne ham mest av alle. Jeg hadde blandede følelser under avskjedskampen hans på søndag. Jeg var henrykt med tanke på den karrieren han har hatt. Han fikk også en seier i avslutningskampen, og jeg syntes han spilte fantastisk. Jeg vet at hans familie er virkelige stolte over det han har oppnådd. Jeg vet også at han innerst inne var ganske følelsesladet selv. Men for meg var det blandede følelser, for det var trist at karrieren hans nå var over. Jeg har satt pris på alle kampene vi har spilt sammen, så følelsene slet og rev i meg.

- Jeg lærte mye av Jamie i løpet av tiden vi spilte sammen. Du lærer noe av hver eneste spiller du spiller sammen med, og alle trenerne du jobber med. Vi tar kanskje med oss litt fra hver eneste spiller i garderoben og i staben du jobber sammen med opp gjennom årene. Det er mange ting jeg har lært av Jamie.

- Jeg tror at Jamie vil bli manager en dag, og jeg tror at jobben han nå vil gjøre for Sky TV vil være til hjelp. Det vil bidra til at han vil få litt avstand til spillet for en kort periode. Når du har dratt på jobb til samme sted hver dag siden du forlot skolen, er det hyggelig med en forandring. Han vil lære utrolig mye om spillet gjennom sin ekspertkommentator-jobb, og jeg er sikker på at det vil komme til nytte. Jeg vil slett ikke bli overrasket om han blir manager en dag, men vi får vente og se.

- Jamie Carragher har mange sterke sider. Skal jeg plukke ut en må det være hans vilje til å vinne, som bidro til at han hevet seg over de fleste andre. De tingene han har gjort, alt han har forsaket og all innsatsen han har lagt ned for å vinne var Jamies fremste styrke.