- Jeg ønsker å fortsette i Liverpool

Stewart Downing har at han god sesong for Liverpool, og uttaler at han ønsker å fortsette karrieren i Anfield-klubben.

- Totalt sett vil jeg si at vi har hatt en grei nok sesong. Det har vært gjort mange forandringer. Vi skiftet manager, skiftet spillere og skiftet spillestil. Vi kommer ikke til å vinne noe denne sesongen, i motsetning til i fjor da vi vant ligacupen. Men i fjor avsluttet vi ikke godt nok i ligaen, og vi spilte ikke godt nok, uttaler Downing til Liverpool Daily Post.

- Fotballen vi spiller nå er utvilsomt bedre. Klarer vi å beholde stammen i dette laget, er jeg sikker på at manageren vil styrke stallen i sommer, slik at vi virkelig kan være utfordrere neste sesong. Det vil bli en skikkelig test for oss.

Selv fikk ikke Downing noen god start på sesongen. Han ble byttet ut i tapet for West Bromwich i serieåpningen, og fikk ikke starte en ligakamp på fire måneder etter det. Når han kom inn på laget igjen var det som venstreback mot Swansea i november. På det tidspunkt virket det som han var overflødig på Anfield, og ville bli solgt i det påfølgende januarvinduet.

- Jeg og manageren har alltid hatt åpne og ærlige samtaler. Jeg slet i begynnelsen av sesongen. Hovedsaklig fordi jeg ikke fikk spille. Jeg kunne ikke vise manageren hva jeg var kapabel til. Men så snart jeg kom inn på laget igjen og fikk spille noen kamper på rad, ble formen min bedre. Laget har også blitt gradvis bedre og bedre, og vi har hatt noen gode resultater, spesielt etter jul. Det har vært en del positive tegn.

- Personlig ønsker jeg å fortsette i klubben. Men det er det manageren som avgjør.

- Vi har fått mye selvtillit som følge av vår gode andre halvdel av sesongen. Men vi har kanskje ikke hatt det lille ekstra som topplagene har. Mot Everton savnet vi en kar som Luis Suarez. Vi savnet ham nok på søndag. Han ville ha hjulpet oss med å åpne forsvaret deres litt. Men sett bort fra dette så synes jeg vi har spilt ganske bra i det siste. Vi forsvarer oss bra, og vi spiller en del god fotball. Vi har bare savnet det lille ekstra til tider. Vi trenger kanskje en spiss til, som kan stå frem for oss.

Uavgjort mot Everton sist helg fører til at Liverpool nesten helt sikkert kommer bak Everton på tabellen for andre år på rad. Man må 76 år tilbake i tid for å finne sist det skjedde.

- Jeg tror Everton var fornøyd med uavgjort. De er et vanskelig lag å spille mot. Det var en grei kamp. Jeg synes vi var litt bedre enn dem. Men Everton er vanskelige å bryte ned. Hadde vi klart å score tidlig ville vi kanskje funnet flere åpninger, spesielt i andre omgang. Det var vanskelig å komme gjennom forsvaret deres. Så uavgjort var det beste vi kunne klare.

Nå ser Downing frem mot søndagens kamp mot Fulham. London-laget er fortsatt ikke helt trygge i forhold til nedrykk. På Anfield vant Liverpool hele 4-0 over Fulham like før jul. Den kvelden gjorde Downing sitt første ligamål for Liverpool.

- Målet vårt nå er å ta maksimalt med poeng i de to siste kampene. Vi må avslutte sesongen så sterkt som mulig, og så får vi se hvor vi ender. Vi fikk et godt resultat mot Fulham på hjemmebane tidligere i sesongen.