- Jeg skulle ønske Stevie kunne ha spilt

Jamie Carragher vil bære kapteinsbindet i sin aller siste kamp for Liverpool, men han kommer til å savne Steven Gerrard i lagoppstillingen.

Carragher forbereder seg på sin siste kamp i karrieren, og håper på å avslutte med en seier over QPR. Liverpool Echo melder at begge lag vil stille seg opp og klappe Carragher inn på banen før avspark, mens en mosaikk på The Kop vil hylle Carra. Det vil også bli gjort ekstra stas på midtstopperen fra klubbens side etter kampen.

- Jeg er ikke en type som viser sterke følelser. Jeg blir ikke rørt. Det er ikke meg, sier Carragher til Echo.

- Men det blir en stor dag, ettersom jeg har mange gode minner fra Anfield. Akkurat nå konsentrerer jeg meg bare om selve kampen. Jeg ønsker å bidra til at vi avslutter sesongen med å ta tre nye poeng.

- Jeg hadde likt å spille sammen med Steven i min siste kamp. Han ville trolig latt meg være kaptein for dagen uansett. Det er merkelig å tenke på at jeg aldri skal spille sammen med Steven i en offisiell kamp mer. Jeg antar det er slutten på en æra i den forstand.

Carragher vil bli stående med 737 kamper for Liverpool. Kun Ian Callaghan med 857 har spilt flere. Det kunne dog fort ha blitt færre kamper på Carra. Nå avslører han at han var svært nær ved å gi seg rundt juletider.

- Da sesongen startet visste jeg at dette ville være min siste sesong, og jeg fortalte det til manageren. Det var litt frem og tilbake om Daniel Agger og Martin Skrtel ville fortsette i klubben eller ei, men begge endte opp med å skrive under nye kontrakter, så jeg visste på det tidspunkt at jeg ikke kom til å være førstevalg.

- Den nye manageren ville komme til å spille med dem, men jeg så på ligacupen og Europa League som sjanser til å få spilletid. Men jeg var bekymret med tanke på andre halvdel av sesongen. Jeg så fremover og tenkte at jeg ikke kom til å få spille kamper etter jul.

- Rundt juletider snakket jeg med manageren om å gi meg der og da. Jeg visste han ville stille med et sterkere lag i Europa League jo lenger vi kom i turneringen, så jeg ville ikke få spille de kampene og vi var ute av ligacupen.

- Vi hadde en prat om dette. Brendan forsøkte aldri å få meg til å forandre mening. Han respekterte mine tanker og meninger, fordi jeg kjenner meg selv og kroppen min bedre enn noen annen. Jeg bestemte meg for å fortsette ut sesongen, og jeg er glad for at jeg gjorde det.

- Etter et par dårlige resultater tror jeg manageren følte at jeg fortjente en sjanse i ligaen fordi jeg trente godt hver eneste dag og gjorde det bra i cupkampene. Jeg har aldri laget problemer når jeg har blitt benket, verken under Kenny Dalglish eller denne sesongen under Brendan.

- Jeg har aldri banket på managerens dør. Det kan manageren bekrefte. Jeg fortsatte å trene, og spilte kamper når det var bruk for meg. Jeg tror at innstillingen jeg viste da, og måten jeg oppførte meg på, gjorde at jeg ble belønnet med spilletid disse siste månedene.

Carragher var tilbake i startelleveren i ligaen mot Norwich midt i januar, og 35-åringen har vært fast inventar på laget siden den gang. Han har startet 14 av de siste 15 ligakampene, og sto kun over mot Southampton på grunn av skade.

- Etter Norwich-kampen ble det gjort et stort nummer ut av at jeg var tilbake på laget. Manageren pratet om at jeg kommuniserte bra i de bakre rekker, og folk spurte ham om fremtiden min. De påpekte at kontrakten min går ut om noen måneder, og lurte på hva han ville gjøre med det. Jeg ønsket ikke at spekulasjonene skulle dra ut. Jeg har sett det skje i andre klubber, som med Frank Lampard i Chelsea. Jeg ville ikke at det skulle se ut som om det var problemer mellom meg og klubben. Jeg ville ikke at folk skulle spekulere i om klubben ville gi meg ny kontrakt eller ei, eller om jeg ønsket å fortsette i klubben eller ei. Jeg ønsket ikke den diskusjonen.

- Jeg hadde en avtale med Sky Sports om å gjøre en TV-jobb for dem, og jeg ønsket heller ikke at det skulle lekke ut at jeg ville slutte meg til dem. Jeg ønsket å fortelle dette til folk selv. Jeg skulle til å annonsere dette, men så innså jeg at vi hadde to store kamper mot Arsenal og Manchester City foran oss. Jeg bestemte meg for å vente til vi hadde spilt disse to kampene, og det fungerte perfekt for meg. Jeg gjorde det ganske bra i disse to kampene, og etterpå var det riktig å slippe nyheten.

Carragher var bare ni år gammel da han først kom til Liverpool. Han skrev under sin første profesjonelle kontrakt i 1996, og debuterte året etterpå.

- Folk snakker alltid om din karriere som om den startet da du ble berømt og proff. Men fotballkarrieren min startet da jeg var seks år gammel. Det å ikke skulle spille lenger vil gi et tomrom. Jeg elsker å spille fotball, og jeg vil se meg om etter et five-a-side-lag jeg kan spille for. Jeg ønsket alltid å spille for Liverpool, og jeg føler meg heldig som har fått gjort det hele min karriere. Jeg har aldri ønsket å spille for noe annet lag. Jeg synes det er fint å se spillere over hele verden som bare har spilt for ett lag. Jeg har alltid syntes at det er klasse over det.

- Når du spiller for en toppklubb og har vunnet mange trofeer, hvorfor skulle du ønske å forlate den klubben? Jeg hadde aldri noen grunn til å forlate Liverpool, og for å være ærlig har egentlig aldri noen virkelig forsøkt å kjøpe meg heller.

- Hvordan avslutter du karrieren i Liverpool? Det er to måter å gjøre det på. Enten så gjør du det mens du er på topp og spiller på laget, eller så venter du til du ikke spiller lenger og sitter på benken eller tribunen. Jeg har alltid ønsket å gi meg mens jeg ennå var fast på laget, men jeg fryktet at jeg kom til å bli sittende på benken eller tribunen mot slutten.

- Jeg kunne nok spilt ett år til for Liverpool, men ville jeg ha fått spille hver uke? Manageren vil være ute etter å styrke laget i min posisjon i sommer, og jeg kunne ikke seg meg selv sittende på benken igjen.

- Når jeg skulle gi meg, skulle det være min avgjørelse, heller enn at klubben forteller meg at de ikke kommer til å gi meg en ny kontrakt, og at de ønsket å kvitte seg med meg. Eventuelt at jeg måtte spille for reservelaget.

- Nå akter jeg å nyte søndagen og avslutte mens jeg er på topp.