- Jeg skulle vise ham

Stewart Downing innrømmer at han ble oppildnet til å vise at Brendan Rogders tok feil av ham, da manageren i høst fortalte ham at han kunne få forlate Liverpool i januar.

Downing var på det tidspunkt ute av laget, og hadde rett og slett ikke levert varene etter overgangen til Liverpool. Det inntrykket er vingen i ferd med å rette på nå, noe som har resultert i at han har startet de ti siste kampene.

- Jeg gjør sannsynligvis det, svarer Downing når Liverpoolfc.com spør ham om han nå spiller den beste fotballen han har gjort i sin Liverpool-karriere.

- I den første sesongen min her gikk det i bølgedaler. Jeg var inn og ut av laget, men nå har jeg vært fast på laget en stund og spilt på et stabilt ganske godt nivå. Jeg antar det er fordi laget også spiller ganske bra, og at alt fungerer, sier vingen beskjedent.

- Det har gjort meg godt at jeg har fått spille flere kamper på rad. Jeg mener jeg har bevist tidligere i karrieren at jeg kan spille godt og stabilt over tid. Jeg var skuffet over at jeg var inn og ut av laget. Det var frustrerende til tider. Det er best å spille på et lag som vinner, og det hjelper selvsagt å spille sammen med gode spillere. Det er stabiliteten til hele laget som hjelper på mitt spill også.

- Mitt mål foran hver kamp er å spille så bra at manageren ikke kan sette meg ut av laget igjen. Den eneste måten å gjøre det på er å prestere på et høyt nivå. Jeg har egentlig ikke hatt noe å tape i kampene jeg har spilt nå, og jeg tror det har hjulpet meg de siste ukene. Nå håper jeg det fortsetter slik lenge.

- Jeg hadde en veldig åpen samtale med manageren. Jeg var ikke inne på laget og slet med å få spilletid. Han sa at jeg kanskje kunne se meg om etter en ny klubb, fordi en spiller i min alder må spille kamper.

- Jeg var ikke helt enig, men jeg skjønte hva han mente. Han vil selvsagt ha spillere som spiller på laget, og ikke bare sitter på benken. Men innerst inne visste jeg at dersom jeg fikk sjansen kunne jeg vise ham at han tok feil av meg. Heldigvis fikk jeg sjansen ikke lenge etterpå, og har spilt siden den gang.

- Jeg har veldig åpne og ærlige samtaler med manageren. Dersom jeg gjør det bra, vil han si det, og dersom jeg ikke gjør det bra, vil han si det også. Jeg har blitt tatt tilside og blitt fortalt hva jeg behøver å gjøre. Det er likedan for alle spillerne. Det er bra for meg, og det er slik jeg liker det – at jeg blir fortalt hva jeg gjør riktig og hva jeg gjør galt. For øyeblikket går det bra, og han er fornøyd med meg. Jeg må bare fortsette slik.

- Jeg har fortalt ham at jeg ønsker å bli i klubben, og dersom jeg fortsetter å spille bra får jeg forhåpentligvis spille her noen sesonger til. Jeg har fortsatt noen år igjen av kontrakten min, og jeg ville likt å bli her ut kontraktstiden. Det eneste jeg må gjøre er å spille bra. Da vil han beholde meg på laget.

Downing har spilt 27 kamper for Liverpool så langt denne sesongen, og har gjort tre mål.

- Jeg fikk ikke spilletid en periode, og så kom jeg inn på laget samtidig som jeg ble fortalt at jeg kunne forlate klubben. Slik er fotballen noen ganger.

- Jeg var selvsagt skuffet. Jeg skjønte det lå i lufta, ettersom jeg ikke var på laget og ikke fikk spilletid. Jeg inngikk ikke i managerens fremtidsplaner på den tiden. Jeg sto på videre, og tenkte at jeg måtte ta vare på sjansen når jeg fikk den. Jeg fikk min sjanse på grunn av skader og formsvikt hos andre spillere, og det eneste jeg har fokusert på i hver eneste kamp nå er å sørge for at manageren ikke kan sette meg ut av laget igjen.