- Jeg tok det riktige valget

Mamadou Sakho er overbevist om at han tok det riktige valget ved å skrive under for Liverpool, og det uten å ha spilt en eneste kamp for Anfield-klubben ennå.

- Jeg oppnådde fine ting i Paris som jeg er veldig stolt over, så jeg forlater Paris-Saint Germain med hodet høyt hevet, sier Sakho til L'Equipe.

- Helt siden starten av min karriere har jeg først og fremst hatt et ønske om å bli bedre og nå målene jeg satte meg. Karrieren min dikterte dette valget, og jeg angrer ikke på at jeg flyttet på meg. Jeg har sluttet meg til en stor klubb med fantastiske fans. Jeg er veldig stolt over å ha skrevet under for Liverpool, legger midtstopperen til.

- Jeg hadde en prat med treneren min i PSG og med formannen tidlig på sommeren. Det ble lovd en del ting, men det ble ikke nødvendigvis fulgt opp. Men det er ikke noe problem, og jeg er på ingen måte bitter. Det var mitt valg å forlate PSG. Ingen presset meg ut av klubben.

- Jeg fryktet slett ikke konkurransen i PSG, slik enkelte medier har hevdet. Tror ikke folk at jeg får konkurranse om midtstopperplassen i Liverpool?

- Hvorfor jeg ikke ventet til januar neste år med å forlate PSG som Bosman-spiller? Jeg ønsket å betale noe tilbake til PSG for det de har gitt meg. Jeg hadde selvsagt tjent store penger på en Bosman-overgang, men det fristet meg ikke. Jeg ønsket at klubben skulle tjene på overgangen også.

- Hvorfor Liverpool? Fordi Premier League er den beste ligaen i verden, og dette var klubben som tilbød meg det prosjektet som passet meg best. Lederne visste hvordan de skulle overbevise meg.

- Mitt førsteinntrykk av Anfield? Jeg fikk en bekreftelse på at jeg tok det riktige valget. Klubben har helt utrolige fans og et veldig godt lag. Supporternes sanger er vakre, selv om jeg ikke skjønner engelsk ennå! Parc des Princes sammenlignet med Anfield? Du kan ikke sammenligne dem. Parc des Princes er min vugge, avslutter mannen som satt ringside på Anfield for første gang da Liverpool slo Manchester United sist søndag.